baka, prekršaj mera
Twitter prin. screen
baka, prekršaj mera

Twitter prin. screen

baka, prekršaj mera, Foto: Twitter prin. screen

Pra-baka (82) kažnjena je sa 60 funti zbog "nedoličnog ponašanja" nakon što je uhvaćena na ilegalnom okupljanju za 70-ti rođendan prijatelja.

Maurin Hogg uručena je novčana kazna nakon što su policajci prekinuli zabavu u Eaglešam-u, East Renfrevshire, tokom vikenda. Komšija je pozvao policiju oko 21:00 nakon što je video da je desetak penzionera prisustvovalo žurci.

baka, prekršaj mera

Twitter prin. screen

baka, prekršaj mera, Foto: Twitter prin. screen

U Škotskoj trenutna ograničenja Kovida nalažu da se okupljanja moraju održavati napolju i biti ograničena na samo četiri osobe iz dva različita domaćinstva. Maurnina unuka Daisi (17) izjavila je da su svi koji su prisustvovali rođendanskoj zabavi bili potpuno vakcinisani.

Svi oni su dobili novčane kazne za svoje „nedolično ponašanje“. Daisi je na Tviteru podelila svoju reakciju na vest. Napisala je: „Govoreći da je moja 82-godišnja pra-baka dobila kaznu jer je bila uhvaćena u partijanju za 70-ti rođendan. Policija je odvela kući i sve ostalo, ona je ta kojoj težim da budem u 82. godini."

Daisi je takođe podelila snimak ekrana svoje porodične Vacap grupe, koja je prikazala poruku njene mame, rekavši: "Babu je zbog nedruštvenog ponašanja optužila policija Škotske". Maurin će se sada oslanjati na svog sina kako bi joj pomogla da plati kaznu, jer to mora da se uradi onlajn, rekla je Daisi. Iznos će biti smanjen na 30 funti ako se plati u roku od sedam dana. Daisi je dodala: "Verovatno će se i dalje viđati sa prijateljima, voli da ih vidi. Mislim da je ovo neće sprečiti. Čuvala se  više od godinu dana. Sad je dobila njenu vakcinu od koje joj je bilo muka. Ona je prilično društvena osoba, ima puno prijatelja. "

baka, prekršaj mera

Twitter prin. screen

baka, prekršaj mera, Foto: Twitter prin. screen

Šef policije Škotske rekao je: "Pozvani smo oko 21:00 u nedjelju, 11. aprila 2021. godine, nakon prijavljene povrede propisa o koronavirusu na imanju na Kirkton Drive, Eaglešam. Službenici su prisustvovali u razgovoru sa umešanima i izdato je sedam prekršajnih kazni."