Otmica, Kidnapovanje, Zlostavljanje
Shutterstock
Otmica, Kidnapovanje, Zlostavljanje

Shutterstock

Otmica, Kidnapovanje, Zlostavljanje, Foto: Shutterstock

Nakon postavljanja oglasa, Margaret Ellen pozvala je čoveka koji se identifikovao kao „Džom Maršall“. Čovek je rekao da mu treba bebisiterka i njih dvoje su se neko vreme dopisivali, jer se čovek neprestano menjao dan za koji mu je trebala bebisiterka. Na kraju je rekao da će pokupiti Mari Ellen u crvenom Volksvagonu. Margaret Ellen ostavila je poruku roditeljima gde je krenula i ušla u autobus do obližnjeg grada Mount Holli, NJ, još jednog malog grada udaljenog 11 milja. Njena mlađa sestra prošetala je sa njom do autobuske stanice u Burlingtonu i svedoci su primetili Margaret Elen u Mount Holli u blizini autobuske stanice, ovo su poslednja viđenja nje.

Kako se nije vratila sa posla čuvanja dece, porodica Margaret Elen pozvala je policiju. Utvrđeno je da broj koji je Džon Maršall dao Margaret Ellen pripada telefonskoj govornici u prehrambenoj prodavnici u Lumbertonu, NJ. Mount Holli je između gradova Burlington i Lumberton.

Ubrzo nakon što je Margaret Ellen nestala, čovek je počeo da telefonira kući Fok. Policija je slušala ove pozive dok je pozivalac tražio otkupninu za Margaret Elen. Čovek na telefonu je rekao: „10,000 dolara može biti puno hleba, ali život vaše ćerke je preliv.“ FBI je 2019. očistio zvučni zapis čovekovog glasa i pustio ga u javnost u nadi da će pronaći pravdu za Margaret Ellen.

Ostali roditelji u oblasti Burlington javili su se nakon nestanka Margaret Ellen i rekli da su i njihova deca nedavno dobila sumnjive lažne ponude za posao.

Dve godine nakon što je Margaret Ellen nestala , javio se čovek koji je tvrdio da je Džon Maršall , čovek koji je oteo Margaret Ellen i glas na snimku telefona. Daljom istragom utvrđeno je da čovek laže i da je priznanje podvala .

FBI još uvek progoni otmičara Margaret Ellen. O FBI-jevom „dugom sećanju“ u istrazi hladnih slučajeva i nagradi od 25.000 dolara koju i dalje nude, pomoćnik specijalnog agenta Džozef Denahan rekao je u svom saopštenju za štampu za 2019. godinu „Zajednica kojoj služimo svečano obećava da ćemo nastaviti sa svim održivim mogućnostima u interes zadovoljenja pravde. Shvatamo da u slučajevima nestalih osoba, posebno onih koji uključuju decu, voljena osoba ili porodica s druge strane trpe svakodnevne bolove jer nema zaključka. Nadamo se da će ovaj ponovni napor doneti rezultate koji bi porodici Margaret Fok mogli dati osećaj zatvorenosti. “

U 2019. godini FBI je takođe radio sa stručnjacima kako bi stvorio fotografiju kako bi Margaret Ellen Fok danas izgledala kao žena u pedesetim godinama:

žena, otmica, traži se

FBI

Foto: FBI

Braća i sestre Margaret Ellens su još uvek živi, a neki još uvek žive u Burlingtonu.