pismo, autističan mladić
LinkedIn pr. sc.
pismo, autističan mladić

LinkedIn pr. sc.

 Foto: LinkedIn pr. sc.

Dvadesetogodišnji Amerikanac iz grada Lizburga u Virdžiniji okačio je jedinstveno motivacijsko pismo na društvenoj mreži, koje se koristi uglavnom za uspostavljanje profesionalnih kontakata, nadajući se da će mu pomoći da nađe posao. Rian na samom početku priznaje da je autističan, ali dodaje da nakon kratkog vremena lako može doći na bilo koju radnu poziciju.

„Shvatam da biste rizikovali moje zaposlenje. Ne učim kao drugi ljudi. U početku bi mi bio potreban mentor koji bi me podučavao, ali ako bi mi nešto objasnio, brzo bih razumeo “, kaže se u objavljenom pismu. „Mogu vam obećati da će vam biti drago što ste me zaposlili i podučili.“ Rajan takođe piše da je dobar u tehnologiji, da ima talenat za matematiku i jedinstveni smisao za humor.

Pismo na društvenoj mreži svidelo se i deli ga više od 175.000 ljudi. Bilo je i više od 6.000 ohrabrujućih komentara, od kojih su mnogi uključivali dragocene radne i životne savete.

pismo, autističan mladić

LinkedIn pr. sc.

Foto: LinkedIn pr. sc.

Drugi su pod Rajanovim pismom podsetili koliko autističnim tragačima posla može biti teško. „Stopa nezaposlenosti za osobe sa autizmom iznosi oko 85%“, kaže tehnološki stručnjak Tiler Kameron, na osnovu podataka Integrate. "Razlozi su jednostavni - ti ljudi imaju veštine da rade posao, ali ih potencijalni poslodavac automatski briše."

Međutim, ovo verovatno neće biti Rianov slučaj. Zahvaljujući pismu na LinkedIn-u, primio je više od 2.000 zahteva za posao, što je dovelo do toga da ga moderatori blokiraju zbog „iznenadne i velike navale“. Kada se situacija razjasnila i Rian se vratio na svoj profil, mogao je da vidi ko želi da se poveže sa njim. Kako se ispostavilo, kompanije kao što su Dell, Amazon i Mikrosoft takođe su ga kontaktirale.

„Rajan može mnogo. Njegov cilj na poslu je nezavisnost “, rekao je Rajanov otac Rob. „Optimisti smo. Verovala sam da se može povezati sa bar nekoliko ljudi. “Rajanova mama, Trejsi, dodaje: „ Kad uveče legnem u krevet i pročitam vesti, plačem. Ovo iskreno i otvoreno pismo ponudilo je Rajanu puno mogućnosti “.