tiktoker, tiktok,brava
TikTok pr. sc.
tiktoker, tiktok,brava

TikTok pr. sc.

tiktoker, tiktok,brava, Foto: TikTok pr. sc.

Sve je počelo sa Brajanom Standleiem, kućnim inspektorom u Kansas Sitiju koji je postavio video koji otkriva tajnu bravu na vratima. Kliznuo je metalnim krugom oko brave, otkrivajući još jednu tačku ulaza za ključ.

Otkako je video postavljen krajem februara, pregledan je više od 2,6 miliona puta. Drugi korisnici na TikTok- u nadahnuti su da sami provere svoja vrata - a neki su pronašli tajne brave.

Jedan korisnik (@keithsvagger) imao je potpuno istu bravu na vratima. Njegov klip je pregledan više od 22,1 miliona puta.

Iako nije potpuno jasno koliko vrata ima ove brave, brojni komentari sugerišu da bi radnici na održavanju u stambenim zgradama mogli da pristupe kući u hitnim slučajevima.

Međutim, jedan korisnik je komentarisao: „Shvatam da se koristi za održavanje, ali jednom sam spavao u svom krevetu i čuo sam da nešto pada. Ustao sam i bilo je održavanje ... u 23h. '

Drugi je napisao: 'Ljudi... to je zbog održavanja. Čak i ako ne koristite preklopnu bravu, oni će ih savladati. Promena brave protiv zakupa je. ' To nije nužno tačno; obično vam je dozvoljeno da promenite bravu na vratima, ali pre toga ćete morati da obavestite svog stanodavca.

Mnogi su takođe rekli da je to za glavne ključeve stanodavaca, u slučajevima kada treba da uđu u stan - međutim, uz određene izuzetke, stanare obično moraju prethodno obavestiti. Neke američke države to zabranjuju, pa su neki korisnici predložili ljudima da provere svoje lokalne zakone ako su zabrinuti.

Drugi korisnik se setio: „Smešno, stanodavac je rekao da neće ući u naš stan, a da mi to ne znamo. Promenio sam brave i u roku od nedelju dana i pitao zašto smo ih promenili. '