Auto-put
EPA/Lukas Batrhtutas
Auto-put

EPA/Lukas Batrhtutas

Foto: EPA/Lukas Batrhtutas

Stručna služba OŠ Kajzerica je na svojim web stranicama škole objavila neobično upozorenje. Naime, kako su napisali došli su do saznanja kako postoji nova igra koja se širi među učenicima, piše 24sata.hr.

- Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred puta sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju! Čini se kako je opisani izazov potekao s društvene mreže Tik Tok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj. Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan deci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene - napisali si iz škole i napomenuli da bi deci trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti.

Toj opasnoj igri posvedočila je i jedna Zagrepčanka koje je suludu igru doživela na svojoj koži.

- Videla sam upozorenje škole na netu i protrnula: "To se meni dogodilo pre oko dva meseca, ali u drugom delu Zagreba". Vozila sam ulicom Baruna Filipovića i videla dve cure i dečka, rekla bih oko 15-16 godina, kako čekaju da se njima upali zeleno svetlo za pešake. Taman da ću proći autom preko pešačkog, kad se odjednom dečak zaletio meni ispred auta, u sekundi se bacio na pod i napravio sklek, a već u drugi tren bacio se svom snagom na pločnik! - posvedočila nam je majka troje dece iz Zagreba koja kaže da je jedva dalje mogla voziti.

- To se dogodilo u par trenutaka, semafor je bio zeleni za aute, a za pešake crveno. Usporila sam i videla devojke kako sa strane tapšu i smeju se, a on je sedio na podu. Ja sam doslovno umrla, ali umrla od straha! U meni nije bilo kapi života! Ljudi, što je to? Pa neko će poginuti, dete, hej! Suludo, potpuno suludo, zar je to igra, izazov? - pitala je.

Pročitajte još: