medicinari, bunar, nesreća
Facebook printsc.
medicinari, bunar, nesreća

Facebook printsc.

Foto: Facebook printsc.

Izuzetno dramatična operacija spasavanja nedavno se dogodila u Letičovu u centralnoj Ukrajini. Prema lokalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova, majka je upala sa svojom petogodišnjom ćerkom u neobezbeđeni bunar, dubok 17 metara. Međutim, ono što najviše iznenađuje je činjenica da devojčica ima samo slomljenu nogu i da joj je majka dobro.

Ukrajinske službe za vanredne situacije dobile su obaveštenje o incidentu u utorak, 30. marta uveče. Pokazalo je da je majka sa petogodišnjim detetom upala u neobezbeđeni bunar.

Po dolasku na mesto, spasioci su se pomoću konopca spustili u bunar. Prvo su dete izneli na površinu pod medicinskom negom, a zatim pomogli majci.

U izveštaju na Fejsbuku, zvaničnici ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova napisali su: Evo tužne priče o opasnosti koju bi bilo nemoguće srećno završiti bez naših # heroic_rescuers? (herojskih spasilaca).

Juče uveče, Hitna pomoć „101“ dobila je vest da su petogodišnje dete i njegova majka upali u bunar u selu Leticzov.

medicinari, bunar, nesreća

Facebook printsc.

medicinari, bunar, nesreća, Foto: Facebook printsc.

Spasioci 15. državne vatrogasno-spasilačke jedinice (SES) odmah su izašli na lice mesta. Došavši na poziv, vatrogasci #SES spustili su se bunarom koristeći spasilački pojas, uzeli devojčicu i predali je medicinarima, a zatim je ženu izvukli. Kao rezultat incidenta dete je slomilo nogu, majka nije povređena. Povređenog mališana odveli su lekari i nalazi se na posmatranju.

Prema rečima žene, njeno dete je palo u napušteni bunar. Videvši ovo, majka je pojurila za devojčicom. Inače, dubina bunara je 17 metara “.