slonovi, cirkus
Twitter prin. screen
slonovi, cirkus, Foto: Twitter prin. screen

Dramatične scene odvijale su se tokom cirkuske predstave u Kazanju u Rusiji. Dva slona na sceni iznenada su počela da se tuku. Borbene životinje delimično su skliznule sa pozornice na prestravljene gledaoce, prisiljavajući ih da pobegnu. U šokantnom videu koji je kružio društvenim mrežama možete čuti vriske i plač uplašene dece.

Dva slona, Dženi i Magda, započela su međusobne borbe tokom cirkuske predstave u Kazanju, glavnom gradu Tatarstana u Rusiji. Borbene životinje delimično su skliznule sa pozornice na prestravljene gledaoce, prisiljavajući ih da pobegnu.

„Možda su pokušali da privuku pažnju trenera pa su se potukli iz ljubomore jedni prema drugima“ - rekao je Kazanski cirkus u saopštenju za štampu.

Na video snimku koji je kružio društvenim mrežama možete videti kako je jedan slon nokautirao drugog slona udarajući ga trupom i gurajući ga sa bine na tribine. Prestravljeni gledaoci u prvim redovima morali su da beže iz straha od besnih životinja. U šokantnom video zapisu možete čuti vriske i plač uplašene dece. Srećom niko nije povređen.

„Trenutno su DŽeni i Magda mirne, siti i u dobroj fizičkoj kondiciji“, objasnili su predstavnici cirkusa.

U ponedeljak je pokrenuta zvanična istraga.

Ovakve vrste incidenata uvek podstiču rasprave o zlostavljanju životinja. U Rusiji se opasni događaji u cirkusima javljaju prilično redovno. 2018. godine lavica je napala 4-godišnju devojčicu u cirkusu na jugu zemlje, presekavši joj lice kandžama. 2016. godine leopard je pobegao tokom cirkuske predstave u Sibiru i ugrizao ženu.