Pjongjang
Google Earth
Pjongjang

Google Earth

Pjongjang, Foto: Google Earth

Danas Gugl pokreće svoju „vremensku liniju“ sa gugl zemljom kako bi pružio sveobuhvatniju perspektivu o promenljivim uslovima planete. Dokumentujući 1984, pa nadalje, ova funkcija omogućava korisnicima da istražuju zemlju u beskrajne detalje tokom vremena, dokumentujući rastuće gradove i industriju i pomerajući okeanei reke. Tokom poslednjih 15 godina, milijarde ljudi su se okrenule Guglu da bi istražile planetu iz beskrajne perspektive. Od pogleda na kišnu šumu Amazonke ili preleta vašeg rodnog grada tokom decenija, zemlja je sigurno mnogo drugačije mesto nego što je bila pre skoro 40 godina. Od pokretanja gugl zemlje, tim je stvorio 3D repliku sveta koja sjajno odražava našu planetu sa karakteristikama koje i zabavljaju i osnažuju sve da naprave pozitivne promene.

U Tajmlapsu oznake funkcija najveći apdejt Gugl Eart od 2017. godine, koji transformiše planetu u potpuno novu dimenziju - vreme. Sa vremenskim odmakom u Gugl Eartu, 24 miliona satelitskih fotografija iz poslednjih 37 godina objedinjeno je u interaktivno 4D iskustvo. Vreme se odvija kako bi se pokazale skoro četiri decenije planetarnih promena. Tajmlaps je sada dostupan u Gugl Eartu.

gugl mapa, google maps
gugl mapa, google maps, Foto: Google Earth pr. sc.

Da biste mu pristupili, pokrenite Guglovu zemlju i kliknite na karticu Voiager. Dok možete samostalno istraživati ili tražiti određenu lokaciju, Gugl nudi pet „obilazaka s vodičem“, istražujući promene šuma, urbani rast, planetu koja se zagreva, izvore energije i „krhku lepotu zemlje“. Uživajte.