Igra prestola
Printscreen
Igra prestola

Printscreen

Igra prestola, Foto: Printscreen

HBO očekuje veliko proširenje svog kraljevstva Igre prestola (Game of Thrones) .

Više prodajnih mesta izvestilo je u četvrtak da mreža razvija tri predradnja projekta postavljena u rasprostranjenom svetu fantazije Georgea RR Martina , pored onih o kojima se već šuškalo ili je najavljivano. Rok je prvi javio vest.

Predstavnici HBO-a odbili su da komentarišu.

Jedna od potencijalnih serija - najdalja u razvoju, prema Deadline-u - naslovljena je 9 putovanja i fokusirala bi se na Korlis Velarion-a, poznatog i kao Morska zmija, koji je proglašen najvećim pomorcem u istoriji Sedam kraljevstava. (Stiv Tusen je nedavno baci kao lik u Domu Dragon , jedini trona Prekuel serije trenutno Grinlit.) Mentalist kreator Bruno Heler, koji je prethodno bio prijavljen da se baca trona spin-off-ideja za HBO, rekao je da se razvija 9 putovanja .

Drugi projekat smešten je oko 1.000 godina pre događaja Igre prestola i sledio bi princezu Nimeriju, rodonačelnicu Haus Martella koja je osvojila i vladala Dornom. Poslednja je smeštena u Flea Bottom, sirotinjskoj kući King's Landing predstavljenu u originalnoj seriji, gde borave najsiromašniji stanovnici prestonice Vesterosa.

Igra prestola

Printscreen

Igra prestola, Foto: Printscreen

Kao što je EV ranije izveštavao, HBO agresivno insistira na razvoju više serija smeštenih u svetu Vesterosa. Ostale ideje u radovima uključuju projekat zasnovan na Martinovim pripovetkama „ Priče o zakucavanju i jajetu“ i seriju pretkela zasnovanu na Robertovoj pobuni, ratu za gvozdeni presto koji je postavio događaje u originalnoj seriji.

Kao što je napomenuto, međutim, jedina serija pretkela koja je trenutno dobila zeleno svetlo je Kuća zmaja , koja beleži građanski rat između kuće Targarien u Vesterosu, a zasnovana je na Martinovoj knjizi Fire & Blood . Očekuje se da će serija debitovati 2022. godine.

Naša preporuka