"Ko može da mi vidi lice?" Ispovest o islamskom braku koji poštuje sva pravila koja su propisana!

TikTok nam je već dao stotine bizarnih, ali i inspirativnih trendova i stvorio je mnogo novih influencera koji postaju zvezde generacije

tiktoker, tiktok,musliman
Foto: TikTok pr. sc.

TikTok nam je već dao stotine bizarnih, ali i inspirativnih trendova i stvorio je mnogo novih influencera koji postaju zvezde generacije. Ovog puta gledamo par koji se formira na ovoj platformi pod nazivom @mehdinatv. Mehdi i Mubina su bračni par koji svetu pokazuje kako izgleda "stvarni" život ljudi koji ispovedaju islam. Da li ste se ikad zapitali kako da odete do zubara u nikabu?

Da li je kontracepcija dozvoljena za muslimane?

Dozvoljene su sve metode, osim onih sa trajnim dejstvom. Međutim, postoji izuzetak! Vazektomija ili hirurška sterilizacija mogu se izvršiti ako je situacija opasna po život. Tablete, kondomi, umetci - sve je dozvoljeno.

Koji muškarci mogu imati fizički kontakt sa mnom ( odgovarala je Mubina)?

Mubina objašnjava da njen otac, brat, lekar (iz medicinskih razloga) i zubar mogu imati fizički kontakt sa njom. Međutim, Mubina se neće rukovati sa, na primer, sa svojim pretpostavljenim.

Da li skidamo maramu sa lica da bih se slikli za ličnu kartu?

Da. Fotografiju mogu da naprave muškarac ili žena ako imaju takvu profesiju.

Ko može da mi vidi lice?

Par objašnjava da Mubino lice mogu videti: njen suprug, sestra, brat i majka. Međutim, Mehdi ne može da vidi lice sestre Mubine. Međutim, on može da vidi lice svekrve.

Mogu li se muslimani maziti, ljubiti i držati za ruke kad su vereni?

Muslimani ne mogu da se grle, ljube ili drže za ruke kada su vereni. To postaje moguće tek nakon venčanja. Međutim, muškarac može videti žensko lice nakon veridbe.

Da li vežbam pokrivenog lica?

Mubina dokazuje da se sve vežbe mogu raditi u nikabu. Devojčica trči na traci za trčanje, podiže tegove i preskače vijaču u tradicionalnoj odeći.

Mogu li muslimani imati seks?

Oni mogu imati seks nakon braka, pa su čak i nagrađeni za to.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

Povezane vesti