Od tojote ostali samo dugmići
Screenshot Youtube
tojota, automobil

Facebook printsc.- sedište grads

tojota, automobil, Foto: Facebook printsc.- sedište grads

Lopovi iz Vołomina imaju tempo poput mehaničara F1 - za dva sata mogu da demontiraju ukradeni automobil na delove i pripreme "vruću" , ali bukvalno vruću jer se delovi nisu ni ohladili i spreme robu za prodaju. Samo što trče sporije od policajaca.

Počelo je sa „tragom“, koji su im dali policajci iz grupe „Škorpion“ iz Prage Połnoc u Varšavi - kod Vengra, na putu je viđena Tojota ukradena dan ranije. Umesto da pokrenu poteru, policajci su „pregledali obližnja područja“, odnosno - počeli su diskretno da patroliraju okolinom.

U okolnoj šumi primetili su dostavni kamion i drugu Tojotu, koja se ubrzo pokrenula i zaustavila na obližnjem imanju. Policajci su odlučili da provere da li su njihove sumnje opravdane - kada su ih videli, vozač i suvozač Tojote iz Vołomina pobegli su. Ispostavilo se da su policajci bili bolji trkači, a nakon nekog vremena uhapsili su 24 i 30-godišnjaka. Nije ni čudo, međutim, njihovi loši rezultati u sprintu - mogli bi jednostavno biti deo umora od rastavljanja vozila.

Ispostavilo se da je od Tojote Korolla viđene dva sata ranije na putu ostalo samo telo sa izrezanim brojevima, uklonjeni delovi za prodaju i gomila plastike i drugih ostataka koji ne zagađuju životinje odneti su u šumu. Prema policiji, 24-godišnjak je zaslužio optužbe za koje im preti kazna do 10 godina zatvora, a sada će njihov slučaj istražiti sud.