Olivera Katarina/Skupština grada Beograda
Olivera,Japanski poster/Skupštin
Olivera Katarina/Skupština grada Beograda

Olivera,Japanski poster/Skupštin

Olivera Katarina/Skupština grada Beograda, Foto: Olivera,Japanski poster/Skupštin

Kada je Olivera Katarina šezdesetih i sedamdesetih godina u Francuskoj i Italiji gradila istinsku svetsku karijeru, bivala je rado viđena gošća na prijemima umetničke elite i žurkama krem de la krema. Takvi događaji su neretko bili začinjeni i trpezama, specijalitetima, a na jednom pariskom prijemu našoj glumici su se posebno dopale palačinke u vinskom šatou koje su spremali vrhunski kuvari.

Olivera Katarina je na toj svetkovini zamolila domaćina da joj od kuvara uzme recept, koji je ona donela u Skupštinu grada Beograda, u vreme kada je njen pokojni suprug Miladin Šakić bio potpredsednik Beograda dok je Branko Pešić bio predsednik gradske vlade.

Pročitajte:

Od tada se do danas u Skupštini grada Beograda palačinke u vinskom šatou spremaju po receptu koji je Olivera Katarina donela iz Pariza. To su reporteru Alo.rs ispričala dva konobara u restoranu te institucije. Jednom prilikom smo to upitali i Oliveru, a ona je rekla da se toga seća kroz maglu, ne pamti ni na kom događaju u Parizu je dobila recept, niti kom kuvaru u skupštini je dala.

Volite li palačinke u vinskom šatou?

 
Palačinke u vinskom šatou

Alo.rs/V.Đ.

Palačinke u vinskom šatou, Foto: Alo.rs/V.Đ.

 

Preporučujemo:

Komentari (1)

Petar

09.08.2020 14:15

Ubedljivo najupečatljivija, najlepša, najsamosvojnija i najtalentovanija ženska osoba sa ovih prostora...Ispred vremena. Kada peva prodire, kada se kreće plovi...Scena je bila njeno prirodno okruženje, život samo usputni predah između nastupa. Suviše jaka, suviše Srpkinja, suviše fatalna za radničku zemlju mediokriteta. Neshvatljiv povratak iz Rima i napuštanje Internacionalne karijere u punom zamahu. Vratila se - gde? Postala - šta - dobitnik skromne nacionalne penzije...