horoskop, priroda, mlad mesec
shutterstock
horoskop, priroda, mlad mesec

shutterstock

horoskop, priroda, mlad mesec, Foto: shutterstock

U ove dane je najbolje da izbegavamo donošenje važnih odluka ili kupoprodaje, obzirom da duhovi mogu da utiču na nas kroz ove situacije. Ovaj period je povoljan za pročišćavanje organizma, pa se u noći punog meseca obavezno pomolite i čistog srca recite sebi šta vas muči, šta najviše želite i u kom pravcu želite da vam se život promeni. Takođe, ovaj period veoma je dobar i za detoksikaciju, pa se i dan nakon mladog meseca zdravo hranite i hidrirajte jer to podstiče izbacivanje štetnih namirnica iz organizma.

Mesec u opadanju isušuje, smanjuje, potencira aktivnost i potrošnju energije. Efekat se pojačava sa približavanjem faze mladog meseca. Najbolje je iskoristiti ovaj period za pročišćavanje – dezinfekciju organizma. Tretman na bazi čaja od koprive u toku ove lunarne faze pročišćava organizam, a ako se sprovodi tokom cele godine ima i preventivno dejstvo.

Postoji još jedan ritual koji naš narod vezuje za ovu fazu meseca, a tiče se novca – kad vidite mlad mesec, otvorite svoj novčanik, gledajte u mesec i pljuckajte u novčanik, kako bi se napunio novcem.

Ukoliko je u trenutku rođenja osobe čiji se horoskop tumači na nebu bio mlad Mesec, mesečevu osobu će tokom života pratiti brojna takmičenja i dokazivanja jer će ova osoba u suštini biti nezadovoljna sobom i smatraće da se uvek treba boriti za novi cilj, jer krajnjeg cilja nema, pošto svaki ostvareni cilj nameće viši cilj ka čijem ostvarenju treba dalje težiti.

Ukoliko je mlad Mesec u znaku Riba ili Raka u natalnoj karti ova osoba će biti preosetljiva i veoma ranjive prirode što se može negativno odraziti na njenu psihu. Naime, ova osoba bi mogla više puta u toku života doživeti velika razočarenja (na polju ljubavi i posla) a takođe, ovakav položaj mladog Meseca u natalnoj karti uzrokuje i mogućnost donošenja pogrešnih (nerealnih) poteza što može imati velike posledice za razvoj date situacije u budućnosti.