tiktok, mobilni, aplikacija, tiktok aplikacija
Photomaster
tiktok, mobilni, aplikacija, tiktok aplikacija

Photomaster

tiktok, mobilni, aplikacija, tiktok aplikacija, Foto: Photomaster

TikTok, koji pripada kineskoj matičnoj kompaniji BiteDance, trebalo je da nezakonito pribavi privatne informacije od ovih korisnika, poput telefonskih brojeva, video zapisa, tačne lokacije ili biometrijskih podataka. Nakon toga, do tada nepoznate treće strane trebale su imati koristi od njih.

"TikTok, kao izuzetno popularna platforma, pomogao je mnogoj deci da ostanu u kontaktu sa svojim prijateljima tokom ove teške godine. Međutim, iza pesama, plesnih izazova ili karaoka stoji nešto mnogo zlokobnije ", opisala je celu situaciju sama Longfield. Pored toga, TikTok ga je opisao kao "uslugu prikupljanja podataka koja izgleda samo kao društvena mreža."

Ovo nije prvi put da društvo nailazi na probleme sa zakonom. 2019. godine morala je da plati kaznu od skoro 6 miliona dolara (otprilike 5 miliona evra) Federalnoj komisiji za trgovinu zbog snimanja neprimerenih video snimaka maloletnika koji se pojavljuju na Musical.li, prethodniku TikTok-a.

Ako se potvrde trenutni navodi o krađi podataka , to bi moglo imati katastrofalne finansijske posledice za TikTok, koji samo u Evropi koristi više od 100 miliona korisnika. Kazna u ovom slučaju mogla bi biti mnogo veća od samo nekoliko miliona dolara.