majka, beba, porođaj
YouTube prin.screen
majka, beba, porođaj

YouTube prin.screen

majka, beba, porođaj, Foto: YouTube prin.screen

Barbara Higins postala je majka u 57. godini

"Kada su ljudi saznali da sam trudna, nisu pokazivali nikakve emocije, samo su buljili u mene", rekla je DANAS Barbara Higgins . Stanovnica Nju Hamfire i njen suprug nisu objavili dobru vest porodici i prijateljima sve dok Higins nije bila trudna 20 nedelja. Kada se to dogodilo, čuli su samo tišinu. "Bilo je to nadrealno iskustvo" - priznala je majka malog Džejka. Na pitanje o rađanju u tako zrelom dobu, odgovorila je da je u nekim aspektima bilo lakše nego kad je bila mlađa.

"Nemam tako velika očekivanja. Ne brinem se za spoljne prosudbe i faktore. To smo samo mi, Džejk i naš svakodnevni život. Za sada je to tako dobro", rekla je.

Barbara Higins postala je najstarija žena u zemlji koja je rodila dete. "Prevladali smo nedaće", prokomentarisao je suprug žene, Keni Banzhof.

San o drugom detetu nastao je kao rezultat tragičnih iskustava supružnika. Njihova ćerka Molli umrla je iznenada u 13. godini 2016. godine od komplikacija od neotkrivenog tumora na mozgu. Posle traume zbog detetove smrti, žena je gubila razum. Kao rezultat ovih događaja, Higins su počeli da progone snovi u kojima se pojavilo malo dete. Dok je sanjala, čula je i glasove koji su je jednom zvali "mamica", a jednom "Barbara."

"To nije bio neki vrlo specifičan san, ali probudio sam se sa ovim neodoljivim osećajem da danas moram da pozovem lekara, moram da poradim na tome, moram da započnem proces. I nismo žurili s tim," rekla je Barbara.

Sin supružnika rođen je zahvaljujući postupku in vitro . "Zar Džejku nije bilo dozvoljeno da dođe na svet samo zato što sam stara?" upitala je žena.

Amerikanka, koja je bila fizički aktivna celog svog života, nije odustajala od vežbanja ni tokom trudnoće. Pored toga, izvršila je dodatne testove krvi i ultrazvuk kako bi se uverila da je dečak na sigurnom.