konj, statua, aerodrom, avion
Instagram pr. sc.
konj, statua, aerodrom, avion

Instagram pr. sc.

konj, statua, aerodrom, avion, Foto: Instagram pr. sc.

Aerodrom u Denveru koji je sada izgrađen izgrađen je 1995. godine, kasni više od godinu dana i premašuje budžet. Postoje glasine da postoje podzemni tuneli koji se koriste za tajni prevoz ili bunker za "elitu". Teorije zavere oko zgrade bile su povezane sa različitim grupama, od nacista preko Iluminata do masona. U holovima ima umetničkih dela koja imaju zlokobne prizvuke smrti i razaranja. Ali šlag na jezivoj torti je statua od 9 metara teškog konja sa užarenim crvenim očima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Denver International Airport (@denairport)

Kip "Mustang" je nazvao umetnik koji ga je stvorio, Luis Himenez, ali zbog stasa i zlokobne priče dobio je nadimak "Blucifer". Dobio je plavu boju jer je Himenez odrastao u El Pasu, TKS, gde je stekao afinitet prema jarkim i smelim bojama koje se koriste u meksičkim freskama. Rečeno je da konj simbolizuje divlju prirodu države, a njegova odgojna poza simbolizuje slobodu koju je pružao Jugozapad. Sam kip je kritikovan kao zlokoban simbol smrti i razaranja, što je uglavnom bilo zbog smrtonosne nesreće koja se dogodila tokom njegovog stvaranja.

Dok je radio na statui, komad statue pao je na Himeneza, smrtno prekidajući jednu od njegovih arterija. Raspravljalo se o tome da li komad treba dovršiti, a kamoli pokazati. Odlučeno je da će najbolji način da se oda počast Himenezovom radu biti završavanje statue u njegovo ime i ponosno postavljanje ispred aerodroma u znak dobrodošlice svim putnicima. 2008. godine Blucifer je objavljen javnosti, na njihov užas.

Potpisano je nekoliko peticija i podnete su žalbe na Blucifera, što se takođe smatra referencom na četvrtog konjanika apokalipse. Međutim, on ostaje i dan danas.