najstarija majka, blizanci, porodilište
YouTube prin.screen
najstarija majka, blizanci, porodilište

YouTube prin.screen

najstarija majka, blizanci, porodilište, Foto: YouTube prin.screen

Presuda je doneta u martu 2021. Blizanci žive u hraniteljskoj porodici u Valladolidu. Biološka majka ih može posetiti jednom nedeljno u trajanju od dva sata. Smatra da to definitivno nije dovoljno i bori se da deca budu uz nju. Čak i sada, uprkos presudi Vrhovnog suda, ona najavljuje dalju kampanju.

Međutim, razlog odvođenja dece nije uzrast majke. Bebe su uzete ubrzo nakon rođenja. Hunta de Kastilla i Leon i Pokrajinski sud u Burgosu utvrdili su da zbog svojih emocionalnih osobina Maurizia Ibanez nije bila u stanju da brine o blizancima.

Murizija je na isti način izgubila i stariju ćerku. Slučaj je pokrenula njena sopstvena sestra, zabrinuta zbog nedostatka odgovarajuće nege za devojčicu. Dete koje danas ima 11 godina odvedeno je još 2014. godine.

Majka se, međutim, ne može pomiriti sa gubitkom svoje dece. Smatra da je odluka suda štetna za nju. Blizanci imaju četiri godine.

U videu žena govori o tome kako je postala majka prvi put u 58. godini, ali je rođenje blizanaca bilo teže. Pomoć je potražila u mnogim klinikama, a pomoć je dobila u Njujorku.