Tinejdžerka
Printscreen/Youtube
Tinejdžerka

Printscreen/Youtube

Tinejdžerka, Foto: Printscreen/Youtube

Internet i društvene mreže doneli su nam dosta toga dobro, ali su doneli i nove opasnosti, posebno za decu. Zloupotreba fotografija i lažni profili iza kojih se krije ko zna ko samo su neke od opasnosti, a svesni toga, roditelji su odlučili da testiraju sopstvenu ćerku.

Liza i Mark Širks iz Kalifornije su, pre nego što su se odlučili na ovakav korak, otkrili da se njihova ćerka nalazi sa strancima koje upoznaje onlajn. To ih je užasno zabrinulo, pa su odlučili da ćerki prirede lekciju koju neće zaboraviti!

Da bi prevara bila ubedljivija, njih dvoje su zatražili pomoć jednog voditelja, a zatim su na Instagramu napravili lažni profil tinejdžera sa interesima sličnim kakve ima njihova ćerka.

"Lažni momak joj je posao poruku u vezi sa druženjem i fotografisanjem, a ona mu je odmah odgovorila i pristala na sastanak u obližnjem parku. Tamo ju nije čekao on, već voditelj koji se pretvarao da je jedan od njegovih prijatelja", kažu roditelji.

Voditelj je zatim predložio devojci da se nađu sa "lažnim momkom", a uz reči da je napolju vruće, vrlo lako ju je ubedio da uđe sa njim u kombi.

"Vruće je za šetnju. Ako želiš, možemo da uskočimo u kombi, treba nam malo do tamo", rekao joj je voditelj Eliot, a devojka je odmah pristala.

U tom trenutku pojavili su se njeni roditelji, koji su izbezumljeno posmatrali celu situaciju.

"Shvataš li da si upravo ušetala u smrtnu zamku? Razmišljaš li uopšte? Kako si mogla da učiniš nešto ovako glupo?", upitao ju je otac.

Tinejdžerka mu je odgovorila da je mislila da će biti sigurna ako se nađu u parku.

"Želim da znam da si sigurna. Lepa si devojka, mnogo je jezivih muškaraca koji će pokušati da te namame u zamku", rekla joj je majka.

Tinejdžerka je priznala da je pogrešila, a lekciju koju su joj priredili roditelji sigurno neće zaboraviti.

PROČITAJTE JOŠ: