kajak, ekstremni sport
YouTube prin.screen
kajak, ekstremni sport

YouTube prin.screen

kajak, ekstremni sport, Foto: YouTube prin.screen

Neko pumpa adrenalin u vene i ne može da sedi ni jedan dan a da ne traži ekstremne avanture. Ovo je slučaj i sa mladićem iz Španije koji je nedavno izveo ludilo. Ne samo da je kajakom uspeo da se spusti niz snežni vulkan, već je izveo i prvi dvostruki kiklip na svetu sa divljeg vodopada.

Španski sportista Aniol Serasolses specijalizovao se za ekstremni kajak i nedavnim projektom ostvario je još jedan od svojih snova. U jednoj vožnji išao je brzinom od 100 km/h spustio se sa vrha snegom pokrivenog čileanskog vulkana Villarica .

Adrenalinski sportista je svoj silazak sa aktivnog vulkana usmerio direktno u džunglu i reku Kaptren. Usput je izveo dvostruki kiklip sa vodopada Tomatita, što je uspeo sa kajakom kao prvim na svetu. Serasolses je divlju vožnju kroz južnoameričku prirodu završio na mirnoj površini jezera, gde je konačno mogao odahnuti.

Aniol želeo je da svoj sport prebaci u neobično okruženje. Njegov najveći cilj bio je da isproba kajak na snežnoj površini, pa je odlučio da iskoristi pali sneg na čileanskom vulkanu i iskoristi svoju priliku. Međutim, nije bilo lako se spustiti. Na trenutke je Španac neverovatnom brzinom jurio niz zaleđeni vulkan.

Odlučio je da ostvari svoj san nakon što je većina njegovih zakazanih takmičenja otkazana zbog pandemije. "Oduvek sam želeo da vozim kajak po snegu i ujedinim četiri elementa: zemlju, vazduh, vodu i vatru. Zbog toga sam iskoristio sjajnu zimu koja je prošle godine pogodila Čile i ograničenja putovanja zbog trenutne situacije i zaključio sam da je ovo godina u kojoj projekat treba sprovesti ", objasnio je sportista.

Španac je uživao u divljoj vožnji, tokom koje njegov kajak ponekad nije mogao ni da kontroliše: "Suština trika bila je da se naprave dve pune rotacije u vazduhu. Mnogo godina se to pokušavalo, naročito tokom surfovanja na talasima reka ili okeana, ali bez uspeha ", opisao je svoj uspeh mladi Španac.

"Uspeo sam iz prvog pokušaja, pa verovatno možete da zamislite radost. Međutim, skok sa takve visine i posebno pravi pad zahtevao je mnogo odlučnosti!" Obradovao se Serasolses. Poslednjih godina španski avanturista je savladao velike izazove, najviše vodopade i najveće reke. Međutim, planovi za dalje projekte, rekao je, neće biti tako ekstremni.

"Kako postajem stariji, želim da radim više kreativnih projekata i video snimaka koji će mi prikazivati kajakaštvo na zaista zanimljivim lokacijama gde sport ranije nije viđen", objasnio je sportista. Adrenalin je uspeo da realizuje prošlog septembra, kada je na čileanskom vulkanu još uvek bilo dovoljno snega.