Džo Bajden
AP Photo/Evan Vuči
Džo Bajden, Foto: AP Photo/Evan Vuči

Danas je Bajdenov drugi dan kao američki 46 predsednik i jedan od prvih stvari koje je uradio je bilo to da ukloni Trampovu omiljenu stvar iz Bele kuće, a to je jedno malo dugme.

To dugme bi služilo, za vreme Trampovog mandata, kada predsednik ožedni, na svoj stolu bi samo pritisnuo dugme i posle par sekundi posluga bele kuće bi mu donela na srebrnoj tacni dijetalnu koka-kolu.

Njujork Tajms je potvrdio da je Tramp pio oko 12 limenki koka-kole na dan. 

Tom Njuton je izjavio  „Kada sam intervjuisao Donalda Trampa 2019. godine, bili smo fascinirani onim što je uradilo malo crveno dugme“, i dodao još "Na kraju ga je Trump pritisnuo, a batler je brzo doneo dijetalnu kolu na srebrnom poslužavniku. A sad ga više nema."

AP je izvestio da predsednici koriste dugme decenijama. Svrhu koju je Trump pronašao za nju takođe je objavio Njujork Tajms u decembru 2017. godine

Još jedna promena koju je Bajden uneo u svoj kabinet: dekor sada uključuje sliku njegovog pokojnog sina Bou Bajdena, koji je umro 2015. godine u 46. godini od raka mozga. Slika, popraćena drugim porodičnim fotografijama, uključujući i prvu damu Džil Biden, stoji odmah iza radnog stola.

Bonus video

IMA LI PRAVOG DOMAĆEG KOLAČA BEZ DLAKE? Mi smo se našalili sa pitanjem, a odgovori su urnebesni!