kina, izgubljen grad
YouTube prin.screen
kina, izgubljen grad

YouTube prin.screen

kina, izgubljen grad, Foto: YouTube prin.screen

Za stanovnike grada Vuhana u centralnoj kineskoj provinciji Hubei, neke poznate znamenitosti iz drugih delova sveta su, da tako kažem, pred njihovim vratima. U napuštenom tematskom parku na periferiji grada, u parku Vanguo, ne mogu se naći samo kopije Partenona, glavnog hrama Akropolja u Atini ili piramida u Gizi u Egiptu. Kopije tornjeva poznatog nemačkog zamka Nojšvanštajn, "bajkoviti dvorac Ludvig II." Iako čak ni približno toliko visoke, jer su sve zgrade u parku Vanguo minijaturne replike. Ostale atrakcije napuštenog tematskog parka uključuju replike hrama Karnak u Egiptu, kao i brojne holandske vetrenjače.

Kineski dvorac Nojšvanštajnje izgubljeno mesto više od 20 godina

Kao i mnogi drugi tematski parkovi u Kini, i Vanguo Park je osnovan 1990-ih i sada je izgubljeno mesto. Prvobitno je bilo planirano kao odredište za 10 miliona stanovnika Vuhana, ali se nikada nije otvorilo, prenosi „ Stern “. Od tada zub vremena izjeda minijaturne zgrade. Samo nekoliko posetilaca zađe u park da fotografiše par slika u pozadini svetski poznatih znamenitosti.

Austrijska seoska turistička atrakcija u južnoj Kini

Kina nije kopirala samo piramide u Gizi ili dvorac Nojšvanštajn, replika austrijskog sela Halštat takođe se može naći u azijskoj zemlji. To je istoimeno stambeno naselje u provinciji Guangdong. Verne replike kuća kao i čitave ulice Halštata sada su među najposećenijim turističkim atrakcijama u južnoj Kini.