Oglasi sa bilborda će se pojavljivati u automobilu? Ford radi na kontraverznom rešenju
Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Možda u budućnosti više nikada nećete moći da ignorišete oglase koji se pojave na autoputu. Ford je patentirao sistem koji će reklame pored puta prenositi direktno na info-zabavni sistem u automobilu. Kako će se sprovesti?

Ford planira da poboljša automobilske kamere

Kompanija planira da koristi kamere koje se trenutno koriste u mnogim vozilima i obučava ih da prepoznaju oglase na bilbordima. Sistem će čak ići toliko daleko da pruža veze do proizvoda ponuđenih na bilbordima i brojeve koji se mogu pozvati za dobijanje proizvoda.

Fordov sistem pametnog oglašavanja

Većina bilborda prikazuje oglase za proizvode, ali vam ne govore gde ih možete kupiti ili koliko koštaju. Ford će ovu misteriju rešiti novim informativno-zabavnim sistemom.

Ford može čak da sarađuje sa reklamnim agencijama ili bilbord kompanijama kako bi osigurao da se oglasi za zabavu i prikazivanje prikažu pre nego što bilbord bude na određenoj udaljenosti. Dakle, ako vozite, a McDonald's je ispred vas, vaš sistem može predložiti oglas za ukusni McDonald'sov hamburger.

Nema oglasa u automobilu uz dodatnu naknadu?

Teško je odoleti osećaju da jednog dana možemo doći do tačke kada možemo kupiti jeftiniji automobil ako pristanemo da nas bombarduju oglašavanjem. Mir i tišina u automobilu, s druge strane, mogu se ponuditi uz dodatnu mesečnu naknadu. 

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading