Automobili
Foto: Printscreen/Printscreen

Pronađeni su brojni tehnološki elementi za sprečavanje oštećenja i krađa u automobilu. Lokatori, blokatori i mnoštvo drugih sigurnosnih proizvoda. Ali ponegde u Severnoj Americi odlučili su automobil okružiti žičanom mrežom i drvenim letvama. I to ne da bi se sprečila krađa, jer za to postoji drugi, potpuno razuman razlog.

Bodljikavo prase je životinja koja se može naći širom sveta. Žive u toplim krajevima Azije i Afrike i prodiru čak do Sicilije i južne Italije. Prema Nacionalnoj Geografiji, severnoameričko bodljikavo prase je jedina vrsta koja živi u Sjedinjenim Državama i Kanadi i najveći je od svih. Svaki može biti veliki do 30 centimetara i imati do 30.000 oštrih šiljaka.

I upravo ti oštri šiljci razlog su postavljanja ove čudne mere zaštite. Probušene gume verojatno su uzrokovane gaženjem ove životinje, jer kada bodljikavo prase pređe u obrambenu fazu ili je pod pretnjom, podiže svoje šiljke u smeru pretnje.

 

 

Noću je veća verovatnoća da ova životinja oštetiti gumu, budući da se radi o noćnoj životinji.

Kao što se vidi u videu, u nekoliko severnoameričkih parkova prirode odlučili su, kao metodu da izbegnu štetu koju uzrokuju životinje, da okruže automobile žicom, a zatim ga osiguraju letvama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading