FILM OD 200 MILIONA DOLARA OBELEŽIO KANSKI FESTIVAL Objavljen trejler za "Killers of the Flower Moon" (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Film je snimljen po istoimenom bestseleru Dejvida Grana, koji prati seriju ubistava unutar naroda Osage u Oklahomi 1920-ih godina. Osage su postale najbogatiji narod na svetu nakon što je na njihovoj teritoriji pronađena nafta. Mnogi su ih zbog toga iskorišćavali kako bi došli do novca, što je dovelo do niza ubistava koja je "Gardijan" nazvao genocidom protiv američkih domorodaca. Ubistva se smatraju prvim velikim slučajem koji je istraživao novoosnovani FBI.

FILM OD 200 MILIONA DOLARA OBELEŽIO KANSKI FESTIVAL Objavljen trejler za

Foto: Youtube/Printscreen

 

Apple TV+ je objavio prvi trejler za dugoočekivani vestern krimić Martina Skorsezea "Killers of the Flower Moon". Scenario su napisali Skorseze i Erik Rot. 

Glavne uloge u filmu igraju Leonardo Dikarpio, Robert de Niro i Lili Gledston. Uz njih igraju Džesi Plemons, Brendan Frejzer, Tanto Kardinal, Kara Džejd Majers i drugi. Skorseze je insistirao da narod Osage glume američki domoroci, kako bi što vernije prikazao istinitu priču, piše 021.

FILM OD 200 MILIONA DOLARA OBELEŽIO KANSKI FESTIVAL Objavljen trejler za

Foto: Youtube/Printscreen

 

Dikaprio glumi Ernesta Burkharta, nećaka bogatog rančera, kog glumi De Niro. Burkhartova žena, koju glumi Gledston, pripadnica je naroda Osage, zbog čega on biva upleten u slučaj koji istražuje FBI. Plemons glumi Toma Vajta, glavnog detektiva u slučaju. Uloga Toma Vajta je trebalo da pripadne Dikrapiju, ali glumac je odlučio da uzme ulogu moralno ambivalentnog Ernesta Burkharta.

Film čiji budžet iznosi 200 miliona dolara Appleov je najskuplji filmski projekat do sad. Apple TV+ se udružio s Paramountom kako bi film distribuirali po bioskopima, pre nego što pređe na striming servis. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading