ČOVEK ZVANI ILUZIJA Otvorena izložba o Zoranu Radmiloviću u Zaječaru
Foto: Printscreen

U okviru pratećeg programa 31. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u foajeu zaječarskog Narodnog pozorišta sinoć je otvorena izložba pod nazivom „Zoran Radmilović – život na filmu“, posvećena ovom velikom glumcu.

Na izložbi su prikazani plakati i fotografije iz svih filmova u kojima je glumio Zoran Radmilović. Ovu izložbu je realizovala Jugoslovenska kinoteka u saradnji sa Narodnim pozorištem "Zoran Radmilović".

Pred prepunim foajeom izložbu su otvorili autori izložbe Aleksandar Erdeljanović, upravnik Arhiva Jugoslovenske kinoteke, koji je govorio o Radmilovićevom radu na filmu i Irina Kondić, kustos Jugoslovenske kinoteke, koja je predstavila koncept izložbe.

ČOVEK ZVANI ILUZIJA Otvorena izložba o Zoranu Radmiloviću u Zaječaru

Foto: Printscreen

 

Erdeljanović je ovom prilikom izjavio da je Zoran Radmilović bio multimedijalna ličnost, iako je njegov filmski rad i rad na televiziji i filmu, možda manje poznat od maestralnih uloga u pozorištu. Na televiziji je snimio čak 33 serije i 55 TV filmova i drama, ali je od 1962. do 1985. godine igrao i u 22 igrana filma. Ono što je Radmilović ostavio iza sebe na filmu, svakako spada u vrh srpskog i jugoslovenskog glumišta i njegove uloge još dugo će se prepričavati“, istakao je Erdeljanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading