TV INTERVJU Bard domaćeg glumišta Tihomir Stanić o novoj sezoni popularne serije Kamiondžije
Alo!/Marko Metlaš

S radošću gledaoci iščekuju novu, treću sezone popularne serije „Kamiondžije“ gde će saznati kako se životi Baje i Žiće dalje razvijaju. Tihomir Stanić je pred sutrašnji početak emitovanja (RTS1, vikend, 20h) za naš TV dodatak pričao u čemu je čar ove serije, zašto je publika toliko voli i koliko je verovao u njenu realizaciju.

 

Po čemu će se treća sezona „Kamiondžija“ razlikovati u odnosu na prve dve?

- Svi koji su je pogledali tvrde da je bolja od dve prethodne i ja im verujem. Otvorili smo i neke nove važne društvene teme, a snimali smo i na drugim lokacijama, između ostalog, i u Novom Pazaru.

TV INTERVJU Bard domaćeg glumišta Tihomir Stanić o novoj sezoni popularne serije Kamiondžije

Foto: Youtube/Printscreen

 

Uloga Žiće u se dosta razlikuje u odnosu na otmenog advokata ili policijskog inspektora koje ste igrali. Kako vi doživljavate Žiću kao osobu, kako branite ovu ulogu? Da li vam je bilo lakše da uđete u ulogu Žiće ili advokata File ili inspektora Marjanovića?

- Ja sam, slobodno mogu reći, ponosan na raznolikost likova koje igram i to mi ovaj poziv i posle četiri decenije čini zanimljivim i radujem se svakom snimajućem danu. Žića je izuzetno inspirativan lik jer se svakodnevno bori sa svojim slabostima i ograničenjima koje mu nameću životne okolnosti.

Da li ste imali neku dozu treme ili pritiska da li će publika zavoleti „Kamiondžije“, pošto je ovo zapravo nova verzija kultne serije?

- Iskustvo iz pozorišta, filmske produkcije i moje lično životno iskustvo davali su mi veru da će ova naša serija dopreti do gledalaca uprkos mnogim osporavanjima uoči snimanja i prikazivanja prve sezone. Bio sam optimističan i nadao sam se da „sreća prati hrabre“.

U fokusu serije je običan čovek koji prolazi kroz mnoge peripetije u životu. Koliko te stvari mogu da utiču na čoveka i oblikuju njegov odnos prema određenim situacijama?

- Mislim da raznolikost karaktera u seriji pruža gledaocima mogućnost da se, svako u skladu sa svojom ćudi, identifikuje i prepozna i svoja iskustva na duhovit i relativizirajući način.

S Nenadom Jezdićem ste bili deo serije „Branilac“, a i u „Kamiondžijama“ delite kadar. Kako biste opisali vaš odnos i kakav je Nenad Jezdić kao partner?

- Nas dvojica se poznajemo, volimo i poštujemo od njegove prve uloge u pozorištu - dakle 30 godina. Na obojicu je, u profesionalnom smislu, mnogo uticao Dejan Mijač, što nam olakšava i krči put do apsolutnog poverenja, prisutnosti i prisnosti u kadru i na sceni. Veliko je zadovoljstvo raditi s nekim s kim se bez reči i dogovora harmonično, raznolikim sredstvima, doseže isti cilj.

TV INTERVJU Bard domaćeg glumišta Tihomir Stanić o novoj sezoni popularne serije Kamiondžije

Foto: Youtube/Printscreen

 

Dosta serija se snima i emituje. Šta je razlog te hiperprodukcije? Da li je i koliko to dobro za društvo?

- Ne umem da odgovorim na to pitanje i verujem da nas pravi odgovor čeka negde u budućnosti. Kad vidimo šta je od svega što smo radili nadživelo ovo vreme.

Da li vas više privlače ozbiljne teme (trileri, drame) ili neke opuštenije (komedije)?

- Ja volim izazove, a možda je dostojanstveno igranje u komediji jedan od najvećih u našoj profesiji.

Da li više volite da se nalazite pred kamerama ili na daskama koje život znače?

- Jedno me odmara od drugog i mera u kojoj sada igram u pozorištu, gde u neposrednom kontaktu s publikom mogu da proverim dejstvo svog glumačkog izraza, čini mi snimanja isto toliko dragim.

Koliko je televizija, a koliko pozorište važno za društvo u kom živimo?

- Pozorište opstaje hiljadama godina i čuva ukus, kriterijume i zapitanost čoveka nad životom koje televizija često, kao moćno sredstvo manipulacije, dovodi u pitanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading