Pas Rio
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Na društvenim mrežama često se mogu pronaći videi zanimljivih kućnih ljubimaca gde posebnu pažnju privlače mešanci popularnih pasmina. Upravo jedan takav koji je osvojio internet jeste Rio, mešanac haskija i pit bula.

Pas Rio je zbog svog specifičnog izgleda postao popularan na društvenoj mreži TikTok, zahvaljujući svojoj vlasnici Margariti koja je napravila profil pod nazivom "Riohuskypitbull". Margarita svakodnevno deli zanimljive sadržaje o svom neobičnom ljubimcu, koji uglavnom uključuju razne anegdote koje ovaj pas pravi.

Kako njegova vlasnica navodi u jednom od snimaka, Rio ima tri godine i udomili su ga jer njegova prva porodica bila neodgovorna prema njemu. Kada su to saznali, Ria su uzeli za sebe i pokušali da mu omoguće pristojan život.

Iako se ljudima širom sveta sviđa kako pas izgleda, Margarita navodi da oni nisu imali nameru da uzimaju mešanca haskija i pit bula, međutim to je doprinelo da kasnije dodatno uvide da nisu pogrešili što su ga primili u svoj dom. Danas, zbog svojih videa, profil o psu Riu prikupio je više od 200.000 pratilaca.

"Pitski" - poreklo rase i potražnja

"Pitski" kako se ovaj tip mešanca zove dominikanskog je porekla. Pojavili su se 60-ih godina, ali njihova slava i potražnja su počeli tek 2014. godine, zbog čega su koštali oko 1.000 evra ili više.

Radi se dakle o jednoj od najuspešnijih ukrštanja koje je Dominikanska Republika imala.

Iako se ne preporučuje nikome da namerno uparuje ove dve rase kako bi dobili psa poput Ria, poznato je da su ove pasmine veoma zahtevne i uz to imaju veoma čvrst karakter.

(Klix.ba)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
pas

Komentari (0)

Loading