Pas
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Pit Bul po imenu Jagoda (Stroberi) iz Los Anđelesa u Americi je pas jedinstvenog izgleda. Na svojoj glavi, iznad levog oka ima veliku izbočinu, nalik rogu. U aprilu 2022. godine, Jagoda je bila na listi za eutanaziju, ali ju je u poslednjem trenutku spasila lokalna spasilačka organizacija. Danas, Jagoda živi svoj najbolji život sa svojom novom porodicom.

U aprilu 2022, Laura Label, osnivač "Labelle" fondacije u Los Anđelesu, pregledala je desetine mejlova koje su joj stigle tog dana. U jednom od njih videla je fotografiju pit bula iz skloništa u kom je bilo navedeno da će štene biti eutanazirano ako ne nađe novi dom.

"Bilo je nešto što mi je govorilo o njoj, tom malom jednorogu. Mislila sam, o moj Bože, tako je slatka, ovaj pas je divan, za tren će je udomiti", rekla je Laura.

Nakon što je shvatila da mora da je spasi, Label je otišla u sklonište da je pokupi. Iako simpatičnog izgleda, nažalost, fizički nije bila u najboljem stanju. Pored misterioznog jednoroga, Label kaže da joj je koža bila "užasna", jarko crvena i prekrivena krastama.

Odakle misteriozni rog?

Laura objašnjava da je dobila mnogo spekulacija o tome odakle na glavi ovog psa rog, a najčešće ljudi su smatrali da se radi o tumoru.

Nakon prikupljenog novca, Jagodu je Laurina fondacija odvela na CT skeniranje glave, i otkrili su da je kvrga u suštini samo staro tkivo, verovatno od stare povrede, ali da ne postoji način da se utvrdi kako ga je štene dobilo. Srećom, rog je bezopasan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBCLA (@nbcla)

Upravo zbog toga što je bezopasan i ne izaziva bol hirurzi su odlučili da ga ostave, jer bi joj skidanje roga nanelo više štete nego koristi, s obzirom da se nalazi blizu njenog mozga.

"Bili smo samo oduševljeni jer smo se toliko plašili da bi rog mogao biti nešto užasno i fatalno. A to je bio samo smešan ožiljak, zbog čega smo je samo još više zavoleli", rekla je Laura.

Jagoda i njena nova porodica

Pas Jagoda je živela sa Laurom neko vreme, a onda je otišla u hraniteljsku kuću. Tokom svog boravka kod Laure, Jagoda je bila "divna duša" koja se slagala sa svima u kući, uključujući njenu mačku, ali i decu. Međutim, usvajanje ovog simpatičnog psa je bilo nešto najbolje za nju, jer ju je, kako kaže Label usvojila porodica sa neverovatnom decom koja je obožavaju.

"Stalno je iskakala na mreži, a kupile su me njene slatke, nežne oči i ta kvrga na njenoj glavi koja je tako neobična. To je tip psa kome sam želela da pomognem", rekla je Kulman za "Dejli Povs"

Jagoda je danas aktivan pas koji uvek želi da bude deo akcije.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading