Pas
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Na samo nekoliko metara od jedne od najprometnijih ulica gde svakodnevno cirkuliše veliki broj ljudi, do nedavno se nalazio jedan pas koji je punih 12 godina živeo na debelom lancu - bez redovno dostupne hrane, vode ali i brige običnih prolaznika.

Kako piše Instagram stranica "skloniste.privlaka", inače sklonište za životinje u Hrvatskoj, nesrećni pas je živeo u trošnoj kućici za pse u Zadru, vidno izgladnjivan punih 12 godina. Tako je živeo sve do skora, dok ga nije primetila osoba koja je želela da ga spasi, te se obratila pomenutom skloništu - koje mu je ubrzo pomoglo.

Instagram stranica posvetila je celu objavu ovom do skoro nesrećnom psu koji je godinama bio prepušten na milost i nemilost.

"Usred grada Zadra 12 godina je ovaj pas živeo na lancu na jednom 'parkingu'! Kako ga niko nije video, doživeo, pomogao punih 12 godina? ...Željan svega ali svejedno toliko srećan kada vidi čoveka. Nikada vakcinisan.

Nije imao čak ni činiju za vodu. Sve što je imao je debeli lanac i trošna kućica u koju nije ni želeo da uđe. Spavao je napolju na zemlji i na kamenju.

Dobio ime sa divnom simbolikom

Neko vreme smo vodili borbu za ovog psa i nije bilo lako ali nismo odustali. Na kraju je vlasnik danas pristao da nam ga mirno preda. Trenutak kada je lanac pao na pod a on bio slobodan je bio trenutak olakšanja, sreće i ponosa.

Dobio je ime Aponi što znači leptir. A leptiri simbolizuje slobodu.

Aponi je naš novi stanar koji će kada se oporavi tražiti dom. Koliko još Aponija ima koji večeras spavaju negde pod otvorenim nebom sa debelim lancem oko vrata, gladni i žedni... Stvari moraju početi da se menjaju i mora se čuti glas onih koji ne mogu sami govoriti! Hvala dobroj osobi koja je Aponija primetila i javila nam i koja nije odustala od njega kao ni mi. Hvala ti", stoji ispod videa Aponija, psa koji je čak i sa lancem bio srećan što je video čoveka.

Tužna priča ovog psa je mnoge ljude širom Balkana rasplakala, priznavši da bi svako iživljavanje i nebriga o psima trebala biti zakonom kažnjiva.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
pas

Komentari (0)

Loading