Mačka pokazuje ljubav prema vlasniku
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Međutim, s njima dolaze i određeni izazovi, kao što su dlake koje se uporno "lepe" na nameštaj i neprijatni mirisi koji se zadržavaju u garniturama, tepisima i drugim materijalima koji upijaju mirise. 

Evo nekoliko saveta kako da se izborite s tim, a da pritom ne ugrozite zdravlje vaših ljubimaca.

Soda bikarbona: Ovo je magični prah koji uklanja neprijatne mirise. Pospite tkaninu sodom bikarbonom i ostavite da odstoji preko noći, a zatim dobro usisajte tretirano područje. Ako miris i dalje postoji, ponovite postupak.

KUĆNI LJUBIMCI VAM OSTAVLJAJU NEPRIJATAN MIRIS I DLAKE? Evo kako da se uz pomoć par saveta lako izborite sa tim!

Paročistač: Čistači na paru su odlični za borbu s mirisima ljubimaca. Ne zahtevaju hemikalije i potpuno su bezbedni. Nakon usisavanja, proparite garnituru i druge komade nameštaja, a neprijatan miris će nestati.

Profesionalno čišćenje: Za pojedine rase mačaka i pasa, soda bikarbona i paročistač neće biti dovoljni. Tada je vreme za profesionalce. Oni će koristiti hemikalije i adekvatne uređaje kako bi dubinski očistili nameštaj. Važno je samo obratiti pažnju na to koje proizvode koriste, jer neki mogu biti štetni za zdravlje vaših ljubimaca.

usisivač

Foto: Shutterstock

 

Dlake su čest problem s kojim se vlasnici kućnih ljubimaca suočavaju. Redovno četkanje ljubimca može smanjiti količinu dlaka koje se raspoređuju po domu.

Takođe, postavljanje prekrivača na nameštaj može zaštititi tkaninu od dlaka. Kada je reč o tepisima, redovno usisavanje i korišćenje usisivača sa specijalnim nastavcima za uklanjanje dlaka mogu pomoći u održavanju higijene. 

Važno je imati na umu da redovna higijena i održavanje doma mogu značajno doprineti smanjenju problema s dlakama i mirisima.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading