Iskočio je iz aviona bez padobrana sa visine od 7.620 metara i preživeo (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Posle dva minuta slobodnog pada, Luke Aikins sleteo je tačno u centar mreže veličine 30 puta 30 metara na ranču Big Ski, odmah pored doline Simi, u Kaliforniji. Događaj se održao prošle subote.

„Gotovo levitiram, ovo je neverovatno“, rekao je

"Jednostavno se dogodilo! Ne mogu ni da izgovorim reči ", dodao je, zahvalivši se desetinama članova posade koji su mu dve godine pomagali u pripremi za skok.

Štos, emitovan uživo na Fok-u za specijalnu TV emisiju „Stride Gum Presents Heaven Sent“, skoro je krenuo po zlu kada je Aikins otkrio da mu je malo pre ulaska u avion, produkcija emisije naredila da stavi padobran „za svaki slučaj“.

42-godišnji padobranski skakač sa preko 18 hiljada. skokova, skočio je iz aviona sa visine od 7.620 metara.

Aikins je u ovom trenutku razmišljao o povlačenju sa skoka , jer bi mu padobranski ranac na leđima bio mnogo opasniji.

"Letim sve do mreže, nema sumnje u to", rekao je

„Samo ću morati da se izborim sa posledicama kada sletim, noseći padobran na leđima i šta će to učiniti mom telu.“

Nekoliko minuta pre emisije, jedan od voditelja rekao je da je zahtev ukinut. Aikins je napustio avion bez padobrana .

Skakao je sa još trojicom skakača, svaki od njih nosio je padobran . Jedan je imao kameru, drugi je vukao dimnu raketu za sobom kako bi ljudi na zemlji mogli da prate njegov spust, a treći je sa sobom poneo kanister za kiseonik.

Tada smo nas trojica otvorili padobrane i ostavili ga na miru.

Kada je njegov prijatelj Kris Tallei imao ideju pre dve godine, Aikins je priznao da je u početku odbacio ludu ideju. Rekao je prijatelju:

„Ok, to je sjajno. Pomoći ću vam da pronađete nekoga ko će to učiniti "

Nekoliko nedelja nakon što je Tallei rekao svoju ideju, Aikins je nazvao i rekao da će to učiniti. Bio je rezervni skakač 2012. godine kada je Felik Baumgartner postao prvi padobranac koji je premašio brzinu zvuka tokom skoka sa preko 30 kilometara iznad Zemlje.

 

42-godišnji drznik je prvi tandemski skok izveo sa 12 godina , a četiri godine kasnije i prvi solo skok. Od tada ih broji nekoliko stotina godišnje.

Otac i deda bili su padobranci, a supruga ima isto 2.000. skakanja.

Aikins je takođe savetnik za bezbednost i obuku Udruženja padobranaca Sjedinjenih Država i ima licencu da podučava i studente i instruktore padobrana. Njegova kompanija Para Tactics izvodi obuku padobranstva za mornaričke foke i druge pripadnike elitnih borbenih snaga.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading