RIBE U CRNOM MORU ĆE PLIVATI U "KLJUČALOJ VODI" Evo šta je sve Nostradamus predvideo za 2023. godinu
Alo/ Ilustracija

Kako nam se 2023. bliži, mnogi pokušavaju da rastumače šta je Nostradamus predvideo za ovu godinu. U njegovim spisima spominje se da će se "ugasiti svetlo na Marsu", što mnogi tumače kao da će ljudi pronaći način da konačno stignu do ove planete.

Ovo predviđanje može se povezati sa jednom od nedavnih vesti o svemirskom istraživanju. Naime, američki Artemis program lansirao je SLS raketu u svemir, zajedno sa Orion letelicom. Ovu misiju mnogi tumače kao nastavak misije do Meseca.

Osim toga, NASA i mnogi bogataši ulažu sve više novca da bi otkrili sve tajne Marsa, sa ciljem da ljudska vrsta jednog dana može da živi na njoj. To se najviše odnosi na Džefa Bezosa i Ilona Maska. Ne smatraju svi ovo direktnim predviđanjem Nostradamusa, ali definitivno, ljudska rasa će gledati ka svemiru u narednoj godini.

Inflacija, glad i klimatske promene

Osim toga, svet očekuje i velika inflacija i porast gladi, kao i klimatske promene. Ova predviđanja nisu toliko neuobičajena s obzirom na pandemiju s kojom se svet borio, sukob na istoku Evrope, a klimatske promene već su duže vreme veliki problem s kojim se borimo. Ipak, mala je verovatnoća da će ribe u Crnom moru plivati u ‘ključaloj vodi’, ali je li moguće da će u 2023. promene doseži svoj vrhunac nakon čega više nema povratka?

Mišel de Nostradam, ili Nostradamus, rođen je 1503. godine i još kao mali izdvajao se od vršnjaka po odličnom pamćenju. Na univerzitetu su ga prozvali „mladi astrolog“ zbog ljubavi prema nebeskim fenomenima, a kasnije je ipak završio medicinu.

Svoju najpoznatiju knjigu, Proročanstva, objavio je 1555. godine, a štamparskom greškom postao je poznat kao Nostradamus. Ubrzo je postao savetnik i lekar kraljice Katarine de Mediči, a svi njegovi spisi tek kasnije su postali još poznatiji, naročito po tome što je navodno predvideo mnoge događaje koji su oblikovali svet.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bolek

09.12.2022 19:52

Inflacija i glad, ok. Svetlo na marsu je vezano za to da ce se na neko vreme odustati od istrazivanja, zbog nestasice energenata. A za crno more, znaci samo jedno-pocetak nuklearnog rata. Crno nam se pise 2023