KO JE OVO SMISLIO Žena proširila balkon, komšije u šoku, a oglasio se i samozvani "arhitekta"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Iealno rešenje za saksije sa cvećem, biljkama i palmama. Jedna gospođa i Zagreba je zaključila da je arhitekta njene zgrade napravio propust, pa je rešila sama da ispravi. Par letvi od paleta, izbijanje zida, problem rešen, a rezultat - duplo veći balkon.

"Pretpostavljam da je mislila da pošto balkon gleda na dvorište i da ga vidimo samo mi stanari, da se neće saznati šta je uradila",  rekao je jedan od stanara zgrade.


Međutim, vlasnica nadograđenog balkona nije mogla da uživa u tajnosti. Već dva-tri dana slike imrovizovane terase su svuda po internetu i društvenim mrežama, izazivajući uglavnom smeh, ali i brojna negodovanja na račun samovolje gospođe. Sada je na stanarima njegove zgrade.

"Prijavili smo je građevinskoj inspekciji još u junu kada je pravila taj balkon, ali nas od tada niko nije kontaktirao, niti su dolazili da provere", navode stanari.

Zbog ilegalnog balkona sada sve tri zgrade koje su povezane, stopirane su što se tiče bilo kakvih dozvola


"Sada, na primer, ne možemo da tražimo dozvolu za iznajmljivanje stana u ovoj zgradi jer situacija nije čista", požalio se stanar. Javio se drugi komšija i rekao da je video majstore koji su ženi napravili drvenu konstrukciju kojom je proširila balkon.

"Sve je to montažno, ništa nije gradila, a sve je to moglo da se demontira za tren. Ali ne da ona. Majstori su joj brzo napravili za dan-dva. Pa to je kao u onom crtanom "Šta je to", rekao je stariji stanar i dodao da je zgrada izgrađena 50-ih godina prošlog veka i da je vlasnica balkona oduvek bila u toj zgradi i živi sama.

Nije htela da priča

Novinari portala 24sata pozvonili su na interfon i predstavili se, a ona je samo kratko i odlučno odgovorila:

"Ne razgovaram sa novinarima. Ja ću samo razgovarati sa inspekcijom i objasniti im, ako dođu".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading