dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pomoćnik za kućno zdravlje i ličnu negu

Ova karijera je porasla zauzela je visoko prvo mesto tokom pandemije koronavirusa i tu je ostala. Ima najveći projektovani obim zapošljavanja od svih karijera, zapošljavajući 1.129.900 novih pomoćnika za kućno zdravlje i ličnu negu u narednih 7 godina. Ako želite da radite smislen posao pomažući drugima, pomoćnik za kućno zdravlje ili ličnu negu može biti vaša šolja čaja.

ZAGARANTOVANA ZARADA Istraživanja otkrila pet najtraženijih poslova za 2024. godinu

Foto: Shutterstock

 

Šef kuhinje 

Ako već volite da kuvate za ljude, vreme je da to naplatite. Najbolji deo je to što nije potrebna fakultetska diploma! Većina kuvara uči svoje veštine kroz radno iskustvo. Međutim, možete dobiti obuku na odabranim društvenim koledžima, tehničkim školama, školama kulinarstva ili četvorogodišnjim koledžima. Vaš posao je da odaberete jela za serviranje, nadgledate svakodnevnu pripremu hrane i usmeravate kuhinjsko osoblje da reši sve probleme u vezi sa hranom. Radite oko hrane ceo dan i zarađujete u proseku oko 55.000 evra godišnje! Držite se svojih velikih snova da to postignete "veliko", jer je kuvar Gordon Remzi navodno zaradio oko 63 miliona dolara u 2019. 

ZAGARANTOVANA ZARADA Istraživanja otkrila pet najtraženijih poslova za 2024. godinu

Shutterstock

 

Analitičar za osiguranje kvaliteta programera softvera

Ova brzorastuća karijera vam omogućava da radite od kuće na laptopu i zarađujete 110.000 evra godišnje. Možda kao korisnik uvek pronalazite greške u aplikacijama, a sada ste plaćeni da ih popravite. Biće vam potrebna diploma, ali ćete dizajnirati i pokretati softverske testove da biste pronašli probleme i održali svet efikasnim. Bićete uključeni u ceo proces kreiranja softverskog programa. Programeri počinju tako što pitaju kupca kako planiraju da koriste softver da bi identifikovali osnovnu funkcionalnost korisničkih potreba. Pomoći ćete u određivanju bezbednosnih zahteva. Zatim dizajnirate program i blisko sarađujete sa programerom, koji piše kompjuterski kod. Međutim, neki programeri sami pišu kod. Takođe, možete pohađati kurseve razvoja softvera na mreži i brzo naučiti neke zabavne nove reči kao što su Java i Pithon.


Menadžeri medicinskih i zdravstvenih usluga

Ako volite novac i sigurnost medicinskih karijera, ali biste radije radili posao oko zdravih ljudi, možda biste razmislili o karijeri menadžera medicinskih i zdravstvenih usluga. Vaše svakodnevne aktivnosti za stolom biće planiranje, usmeravanje i koordinacija poslovnih aktivnosti zdravstvenih radnika. Počnite tako što ćete položiti test za procenu karijere koji će vam pomoći da utvrdite da li imate pravu radnu ličnost za ovu profesiju. Ako to učinite, pomoći ćete medicinskim stručnjacima da upravljaju poslovnom stranom svoje prakse i održavaju ih organizovanim. Naravno, bićete zauzeti guranjem papira u medicinskoj ordinaciji i sastancima sa lekarima, ali nećete biti previše zauzeti da biste došli do banke i unovčili svoj pozamašan ček od plate u ukupnom iznosu od oko 101.000 evra godišnje! Međutim, da biste bili menadžer medicinskih i zdravstvenih usluga, trebaće vam najmanje diploma. Magistarske diplome su uobičajene i poslodavci ih ponekad preferiraju.

ZAGARANTOVANA ZARADA Istraživanja otkrila pet najtraženijih poslova za 2024. godinu

Foto: Shutterstock

 

Pazitelj životinja

Ako ste prirodni sa krznenim životinjama, svoje kućne ljubimce nazivate "krznenim bebama" i volite da budete u blizini životinja po ceo dan, karijera čuvara životinja može biti savršena. Svaka životinja koju volite imaće različite zahteve. Ali, u proseku, možete očekivati da ćete zaraditi oko 30.000 evra godišnje. Ovo bi mogla biti dobra tranziciona karijera. Odredite svoje radno vreme, radite na pola radnog vremena i izgradite svoj posao. Kao čuvar životinja, radićete sve, od negovanja i sedenja kućnih ljubimaca do pomaganja u skloništu za životinje ili obdaništu za pse. Poslovne obaveze čuvara životinja mogu uključivati sledeće: Osigurati da životinje imaju adekvatnu hranu i vodu, omogućavanje životinji mogućnosti za vežbanje kao što su igranje, šetnje ili šetnje, osigurati da su životni prostori i kavezi budu čisti, da vodite dnevnik ishrane, lekova i ponašanja ako je potrebno kupanje i negovanje životinja.
 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading