GOLF APSOLUTNI POBEDNIKA Ovo je lista automobila koji se najmanje kvare
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Nemačka profesionalna automobilska organizacija „TUV” svake godine obavi više od deset miliona tehničkih pregleda i sve to objedini u svom izveštaju. U izveštaju za 2023. godinu prosečna starost voznog parka dostigla je novi maksimum u Nemačkoj i iznosi 10 godina.

Kao rezultat toga, starija vozila postaju sve važnija za bezbednost na putevima. Pre nego što damo najzanimljivije podatke koje je donelo istraživanje, napominjemo da je prilikom izračunavanja procenta kvarova u obzir uzeta i kilometraža. Kada se posmatraju vozila stara tri i pet godina, kao i ukupno, apsolutni pobednik je VV Golf Sportsvan.

Predmetni automobil je proizveden do kraja 2020. godine i ima najmanju stopu grešaka i kvarova (model do tri godine ima 2% grešaka, a model do pet godina ima u proseku 4,3% grešaka). Za VV T-Roc i T-Cross slede vozila do pet godina, a među vozilima starim do sedam godina dominira Mazda CKS-3 (6,5% grešaka).

Prema statističkoj proceni svih značajnijih pregleda od jula 2022. do juna 2023. godine, Mercedes B-klasa posle devet godina postiže najbolji rezultat (10,5%), a među malim automobilima se izdvaja Honda Jazz, koja se kvari po godinama, od sedam u 8.4% slučajeva.

Na dnu je jedan model pretekao pretposlednju Dačiju Logan - to je Tesla Model 3, koji već ima 14,7% grešaka nakon tri godine eksploatacije, dok BMV Ks5, Seat Alhambra, Dacia Dokker i Renault Tvingo ne prednjače sa kasnijim godinama. 
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading