dnk test
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Ženi je bio potreban bubreg - ali kada je njen muž testiran, otkrio je više nego što je želeo da zna.

Zamislite da saznate da je vaš partner zapravo biološki povezan sa vama. Upravo to se dogodilo jednom čoveku kada je shvatio da je u srodstvu sa majkom svoje dvoje dece nakon što je pokušao da joj spase život donirajući jedan od svojih bubrega.

Nije znao ništa o svojoj biološkoj porodici jer je bio deo zatvorenog usvojenja, a usvojen je dva minuta nakon rođenja. Njegovoj supruzi, sa kojom je bio u braku šest godina, bio je potreban novi bubreg nakon što se razbolela nakon što im se sin rodio. Proverili su kod njenih rođaka i nijedan nije bio odgovarajući ili održivi donor“, pa je on hteo da se testira.

,,Znao sam da će trebati mnogo vremena, pa sam odlučio da se testiram da vidim da li mogu da doniram. Pre neki dan su me pozvali i rekli da se poklapam. Doktor je tada pitao da li želim da uradim dodatno testiranje zbog nekih informacije iz rezultata testa tkiva HLA (humani leukocitni antigen).

,,Nisam mnogo razmišljao o tome i složio sam se", rekao je on.

Ali kada su stigli rezultati, čovek je saznao da on i njegova žena imaju „nenormalno visok procenat podudaranja“. "Bio sam šokiran i zbunjen", dodao je. „On je objasnio da zbog načina na koji se informacije o DNK prenose kroz generacije, roditelj detetu može imati najmanje 50 odsto podudaranja, a braća i sestre 0-100 odsto.

„Veoma je retko da muž i žena imaju tako slično poklapanje gena.'' Pitao sam doktora šta to znači.

Čovek je nastavio da objašnjava kako je upoznao svoju ženu pre osam godina kada je radio van kancelarije u svom rodnom gradu. Par je razmenio brojeve i dogovorio se da se sretnu svaki put kada bi on otputovao u njenu državu poslom dok mu se ne pruži prilika da tamo trajno prebaci svoj posao. Rekao je: "Mi smo u srodstvu - ne, ne šalim se.

dnk test

Foto: Shutterstock

 

,,Ne znam šta da radim dalje, ali znam da je možda pogrešno. Ona je moja žena i majka naše dece."

Nakon što su svoje otkriće podelili na Redditu, korisnici su podelili svoja razmišljanja o tome kako bi najbolje mogao da se nosi sa ovom izuzetno nesrećnom situacijom, piše daily mirror. 

Jedan korisnik je rekao: „Mislim da ste u ovom trenutku već u braku i imate decu – ne možete to da vratite tako da ne vidim mnogo smisla u dizanju sveta u vazduh, pretpostavljam.“

Drugi korisnik je dodao: „Već imate decu i pretpostavlja se da su zdrava jer niste spomenuli nikakve lude abnormalnosti.''

„Ako ste srećni, srećni ste. Donirajte bubreg svojoj sestri-ženi i nastavite da budete odlični roditelji svojoj deci." Treći korisnik je rekao: "Sve je bilo odlično ovoliko dugo, nema smisla menjati."

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading