Brat i sestra
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Dok je on odrastao u srećnim okolnostima, uživajući u privilegovanom životu punom ljubavi i podrške, njegova sestra je prošla kroz teško siromaštvo i suočila se s mnogim izazovima, odrastajući u domu bez mogućnosti usvajanja.

Ovaj mladić bio je potpuno šokiran kada mu se nepoznata žena obratila tvrdeći da mu je sestra. Nakon upoznavanja i obavljanja DNK testova, otkrili su da zaista dele isto roditeljsko srodstvo, ali su odrasli odvojeno - on u hraniteljskoj porodici, a ona u domu.

brat i sestra

Foto: Shutterstock

 

"Iznenadio sam se kada mi se javila žena tvrdeći da je moja sestra", rekao je mladić. "Moj život je bio ispunjen privilegijama, imao sam sve što sam poželeo. Ali saznanje da imam sestru, a da nisam znao za nju, duboko me potreslo."

Ovo otkriće takođe je duboko potreslo njegovu sestru, koja je shvatila da je život njenog brata bio mnogo bolji od njenog.

"Obično hraniteljske porodice pokušavaju da zadrže braću i sestre na okupu, ali mi iz nekog razloga nismo registrovani kao brat i sestra. Moja sestra bila je veoma uznemirena zbog ovog otkrića, posebno nakon što je saznala koliko je moj život bio privilegovan, dok je ona živela u teškim uslovima bez mogućnosti usvajanja."

Ova priča osvetljava važnost porodičnih veza i podrške, ali takođe ističe izazove s kojima se deca suočavaju u sistemima socijalne zaštite i hraniteljskih porodica.

(srecna.republika.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading