tate bez brade
Foto: Printscreen/instagram.com/bebeginsayfasi

Bilo kakve promene koje se kasnije dese, posebno na izgledu oca, mogu izazvati velike reakcije kod dece. Iako majčine promene u frizuri često nisu toliko dramatične za decu najmlađeg uzrasta, situacija je drugačija kada je reč o ocu koji se obrijao.

Iz neobjašnjivih razloga, većina dece burno reaguje kada vide svog oca bez brade, posebno ako su ga navikli da je uvek imao bradu. Snimci na društvenim mrežama svedoče o ovim reakcijama. Deca oko dve godine posebno burno reaguju kada vide očeve bez brade, a svi mališani se ponašaju na gotovo identičan način.

Prvo su iznenađeni, potom beže od očeva, kao da je stranac u pitanju, i traže utočište u majčinom zagrljaju. Situacija često eskalira u intenzivnom plaču koji sledi odmah nakon toga. Poslednji dečak je bio posebno teatralan i nasmejao je mnoge svojom reakcijom.

Na jednom od snimaka, dečak je sedeo u hranilici kada mu je tata pokazao da se obrijao, a dečak je odmah počeo da plače tako tužno da je čak stavio ruke na glavu, kao da je u velikoj nevolji.

Ovaj video, koji je dobio milion sviđanja samo na Instagramu, nasmejao je mnoge, ali je istovremeno pokazao kako deca formiraju emotivne veze s fizičkim karakteristikama svojih roditelja kao deo osećaja sigurnosti.

Nagla promena ovih karakteristika, kao što je brada, može da naruši tu privrženost i stvori osećaj nesigurnosti kod dece.

Mnogi očevi su podelili svoja iskustva i komentare ispod ovog snimka, ističući koliko su daleko spremni ići kako bi izbegli tužne reakcije svoje dece.

(srecna.republika.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading