Porodična drama zbog nasledstva: Majka prepisala sinu sve, ćerki ništa! Ostala je bez ičega

Slobodanka Ćorić Vesti 21.05.2024 20:03 0

U emotivnoj ispovesti, Beograđanka traži savet i pomoć zbog situacije koja je narušila mir unutar njihove porodice, otkrivajući kako je majku, nakon smrti bake, brat prevario i lišio je njenog dela nasledstva

porodica

Shutterstock

U Srbiji, nasledstvo često postaje izvor sukoba unutar porodica, a jedan takav slučaj je doveo do toga da se ćerka obrati za pomoć putem interneta. Njena majka, koja je ostala bez svog dela nasledstva, trpi zbog porodičnih odnosa koji su se zakomplikovali do neizdrživog nivoa.

"Zdravo svima, imam nepodnošljivu situaciju u porodici zbog nasledstva i nadam se da se neko od vas razume i može da da savet", započela je svoju ispovest na Redditu jedna Beograđanka.

Njeni baka i deda su imali veliko imanje i kuću. Nakon dedine smrti, njegov deo su nasledili baka i troje dece, uključujući i njenu majku. Zbog praktičnih razloga, deca su se odrekla svojih delova u korist bake, kako bi ona mogla lakše upravljati imanjem. Međutim, nakon što je baka odlučila da se vrati u Srbiju, situacija se dramatično promenila.

"Baka je ugovorom o poklonu prepisala celo imanje mom ujaku, a on svom sinu jer je jedini živeo u tom mestu", priča devojka. "Moja majka se bunila, ali je baka tvrdila da je sve to zajedničko i da papir nije važan."

Godinama kasnije, nakon bakine smrti, došlo je do prve ozbiljne svađe unutar porodice. Ujak je tvrdio da njihova majka nema nikakva prava na imanje, jer je sve prepisano njegovom sinu.

"Na odmoru prošle godine, ujak je rekao mojoj majci da apsolutno ništa nije njeno i da postoji papir koji to potvrđuje. To je potpuno slomilo moju majku", piše ona.

Nakon te svađe, polovina porodice je prekinula kontakt, ostavljajući majku jako povređenu. Devojka se sada pita da li njena majka ima pravne mogućnosti da povrati deo nasledstva, s obzirom na to da je baka bila pri punoj svesti kada je imanje prepisano ujaku.

"Moja majka je konsultovala advokata koji joj je rekao da ne može ništa da uradi jer se odrekla svog dela kada je deda umro. Ali zar nema pravo na dečiji deo posle bakine smrti?", pita se devojka, nadajući se da će neko imati odgovor ili savet za ovu komplikovanu situaciju.

Komentari (0)
Loading