osvanjanje zlatne medalje u boksu
Foto: Privatna arhiva

Pored toga što su pokazali, u pravom smisli te reči, šta znači biti sportista, oni su u svojim kategorijama osvojili zlatne medalje. Deca su se, inače, takmičila za novotvoreni beogradski bokserski klub „Filić“, koji se nalazi na Zvedari.

osvanjanje zlatne medalje u boksu

undefined

 

 

Strahinja Novičić je inače i omladinski prvak država i važi za izuzetnog teškaša pred kojim ne postoje nepremostive prepreke. Za njega se kaže da ima udarac zmaja, pogled orla i gipkost gazele.

osvanjanje zlatne medalje u boksu

undefined

 

 

Kada je reč o Katiću, njegov stil borbe podseća na čuvenog Princa i on kada se nađe u ringu, publika ostaje bez daha, jer pokazuje svu lepotu boksa i eskivaže.

Za Strahinju Filića tek će se čuti u svetu boksa! Rođen je kao borac, sa kretanjem leoparda. Svog protivnika uvek fiksira i bude za korak ispred njega, jednostavno ima dobar osećaj za taj sport.

osvanjanje zlatne medalje u boksu

 

 

 

Takmičare svog kluba pohvalio je Dalibor Filić, koji je istako da mu je cilj da decu sa ulica vrati u sale, kako bi dobili priliku da nešto urade u životu.

- U životu sam grešio, ali zahvaljujući boksu i tadašnjim trenerima koji su mi usadili ljubav, ispravljam svoje greške. Otvorio sam klub sa jednim ciljem, a to je da pomognem deci i probam da im dam izbor. Iskreno, inspirisao me je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin koji je založio sebe da ovu plemenitu veštinu digne iz pepela - rekao je Filić za Alo! i dodao: 

SOKOLOVI ZLATNI U KRUŠEVCU  Zvezdarci osvojili vidovdanski turnir u boksu

Alo!/Vladimir Marković

 

 

- Zahvaljujem se predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu što se lično angažovao da promoviše boks u Srbiji. Smatram da je to jedan od najboljih načina da se deca i njihovi roditelji upoznaju, da deca ne budu na ulicama nego da se bave sportom. Nama je želja da poboljšamo uslove rada dece u školama, uopšte sportskim klubovima i da im na taj način pomognemo da budu što zdravija, ali i da jačaju svoj karakter. Veoma je važno da se mladi što više bave boksom, jer plemenita veština uči kako da se borite i uspete u životu - rekao je Dalibor Filić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading