Boks
Printscreen
Boks

Printscreen

Boks , Foto: Printscreen

Kako je saopšteno iz Bokserskog saveza, izostaće jedino zlatna devojka sa tek završenog „Memorijala Branka Pešića“, standardna reprezentativka Jelena Zekić, koja se prehladila i ne nije mogla put Hrvatske.

Prvenstvo Balkana elitno je takmičenje regije, koje okuplja bokserske reprezentacije 16 država.

Mušku selekciju Srbije u Zagrebu u sudaru balkanskih boks sila čine: 49 kg Omer Ametović, 52 kg Rade Joksimović, 56 kg Veljko Gligorić, 60 kg Nemanja Gavrilović, 64 kg Nenad Jovanović, 69 kg Džejlan Toskić, 75 kg Sandro Poletan, 81 kg Vladimir Mirončikov, +91 kg Vladan Babić.

Ženska selekcija Srbije: do 48 kg Sandra Maran, 51 kg Nina Radovanović, 54 kg Snežana Šiljković, 60 kg Natalia Šandrina, 64 kg Jelena Janičijević i 75 kg Aleksandra Rapajić.

Kapiten reprezentacije Srbije Vladan Babić osvojio je bronzu na 58. Beogradskom pobedniku, povreda ga je omela da pruži bolji otpor svom protivniku u polufinalu, ali se oporavio i veruje da može do najsjajnijeg odličja u Zagrebu.

- Znam da dugo čekamo zlatnu medalju, oko 30 godina Srbin nije osvojio zlato na Balkanskom šampionatu u boksu. Ruka mi je bolje, odlično sam spreman, slušaću savete selektora Piperskog i potajno se nadam da baš ja mogu doneti zlato Srbiji. Atmosfera je odlična, a momci su zaista spremni da pruže maksimum i sigurnan sam da će biti još medalja za Srbiju - istakao je Babić.

Vladan Babić

foto: Masanori Jošida

Vladan Babić, Foto: foto: Masanori Jošida

Ženska srpska boks selekcija je u ekspanziji, a Zrenjaninka Aleksandra Rapajić veruje da može da nastavi niz dobrih partija u Zagrebu.

- Posle Beogradskog pobednika gde je sve bilo savršeno sada na red ide i Balkanijada. Dobro smo pripremljene, ne znam koje nas protivnice očekuju, čule smo da dolazi deset zemalja, ali meni je svaka protivnica ista zato što protiv svake idem maksimalno na pobedu. Svaka medalja je uspeh, tako da se nadam, kada sam ja u pitanju, da mogu do medalje. Zlatna je uvek najbolja, ali i protivnici imaju isti cilj, tako da je svaka medalja za Srbiju osvojena izuzetno i jednako važna - zaključila je Rapajićeva.