Mate Nemeš
OKS
Mate Nemeš

OKS

Mate Nemeš, Foto: OKS

Reprezentativci Srbije u rvanju grčko-rimskom stilu otputovali su u Varšavu gde je u toku Evropsko prvenstvo. Srbiju će u glavnom gradu Poljske predstavljati Sebastian Kolompar (60 kg), Perica Dimitrijević (63 kg), Mate Nemeš (67 kg), Aleksandar Maksimović (72 kg), Aleksa Eski (77 kg), Branko Kovačević (82 kg), Zurab Datunašvili (87 kg) i Mihail Kadžaja (97 kg). Ciljevi su godinama visoko postavljeni i u Poljsku se putuje sa željom da osvoji barem jedna medalja.

- Veoma sam zadovoljan pripremnim periodom, momci su dali sve od sebe. Na velikom i jakom međunarodnom turniru u Bugarskoj ostvareni su sjajni rezultati. Sve što je planirano je sprovedeno u trenažnom ciklusu i očekujemo nastavak kontinuiteta osvajanja medalja -ističe predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

Sa ekipom nije otputovao Viktor Nemeš, kako bi se što bolje pripremio za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre, koji se održava u Sofiji od 6. do 9. maja.

- Procenili smo da su Zurabu potrebni mečevi zbog njegovog stila rvanja, ali i da sačuvamo Viktora za kvalifikacioni turnir, kako ne bi došlo do prezasićenja. To je odluka struke - dodao je Trajković.

Kvalifikacije počinju u petak, od 11.30 časova, a poznati su svi rivali našim rvačima u prvim rundama takmičenja. Sebastijan Kolompar će za plasman u četvrtfinale „raditi” sa Fincem Matijasom Poutanenom (kat do 55 kg), dok će Perica Dimitrijević (kat do 63 kg) u osmini finala izaći na megdan Nemcu Andreju Gincu. Mate Nemeš (kat do 67 kg) je u osmini finala za rivala dobio odličnog Azerbejdžanca Namaza Rustamova, a Aleksandar Maksimović (kat do 72 kg) će krenuti iz kvalifikacija, gde ga čeka Norvežanin Huan Sebastijan Ak.

Aleksa Erski će u najbrojnijoj kategoriji, do 77 kilograma, takođe krenuti iz kvalifikacija, a prvo će raditi sa Litvancem Mantasom Kazimijerasom Sinkevičijusom. Protivnik Branka Kovačevića (kat do 82 kg) u osmini finala biće Hrvat Filip Šačić, a i u kategoriji do 87 kilograma gledaćemo  srpsko-hrvatski okršaj. Pod zastavom Srbije boriće se Zurabi Datunašvili, a rival će mu biti Vjekoslav Luburić. U kategoriji do 97 kilograma, Mihail Kadžaja će na megdan Italijanu Nikolozu Kakelašviliju.