ZVEZDA ZARIBALA U BUDIMPEŠTI Ferencvaroš se revanširao, crveno-beli sve dalje od evropskog proleća
EPA-EFE/Tibor Illyes

Pobeda u Beogradu od 4:1 ulila je nadu navijačima Crvene zvezde da sledi pravo buđenje i potpuni povratak u trku za prve dve pozicije u Ligi Evrope, ali... Usledio je hladan tuš u glavnom gradu Mađarske.

Fradi je došao do treće pobede, a Zvezdi naneo novi poraz koji gotovo da je otpisao crveno-bele iz dalje borbe za nešto više u Evropi. Ferencvaroš je poveo prilično rano.

U 23. minutu Kristijan Zakarijasen ostao je sam, šutirao sa nekih 15 metara, Milan Borjan je intervenisao, ali je odbitak pao na nogu Norvežaninu. Ovog puta spasa nije bilo po goste.

ZVEZDA ZARIBALA U BUDIMPEŠTI Ferencvaroš se revanširao, crveno-beli sve dalje od evropskog proleća

FK Crvena zvezda

 

 

Da stvar bude gora u 27. minutu se povredio Seku Sanogo, pa je Kings Kangva morao ranije u igru. Ofanziva Zvezde bila je mlaka, ostaće ubeležen jedino šut Aleksandra Pešića u 30. minutu. Crveno-beli su na odmor otišli sa golom zaostatka i bez šuta u okvir gola.

Nastavak igre mogao je da počne kako bi svaki "zvezdaš" poželeti mogao. Aleksandar Pešić poslao je loptu u mrežu u 46. minutu, ali je pre toga igrao rukom, pa od slavlja nije bilo ništa.

Ipak, izjednačenje se zaista desilo u 55. minutu. Stefan Mitrović je sjajno istrčao kontru i rutinski matirao Deneša Dibusa. Delovalo je da je to najava preokreta, ali se desio 61. minut. Lorand Paska je centrirao, Sami Mmae skočio i glavom poslao loptu i mrežu.

Pritiskala je Zvezda do kraja meča, Fradi se branio i u nekoliko navrata mogao da kazni ofanzivu gostiju. Mitrović, pa Pešić, te Kangva su uzalud pretili. Rezultat se nije menjao. Ostaće upamćen jedino debi mladog Jovana Mijatovića, koji je u drugom minutu sudijske nadoknade umalo izrastao u heroja, kada je šutirao pored gola.

Poslednju priliku je imao Kangva, kada je izveo slobodan udarac sa 16 metara, ali se istakao golman domaćih.

Zvezda se, dakle, vraća iz Budimpešte pognute glave. Još uvek nije sve izgubljeno, ali su potrebne pobede protiv Trabzona i Monaka. Sve osim šest bodova iz ta dva meča znači kraj evropskog sna, čak i o Ligi konferencija.

 

Ferencvaroš - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Strelci: Zakarijasen 24, S. Mame 61 - Mitrović 55

Stadion: Stadion Ferencvaroša (Budimpešta)

Sudija: Danijel Stefanski (Poljska)

Ferencvaroš: Dibuš - Botka, Knoester, S. Mae, Paska - Večej, Bešić (od 81. Esiti) - Traore, Zakarijasen, Gojak (od 65. Nguen) - R. Mae (od 90+4. Boli).

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović (od 81. Milunović), Rodić - Kanga (od 81. Mijatović), Sanogo (od 27. Kangva) - Mitrović, Katai (od 62. Bukari), Ivanić - Pešić.

Kraj! Poraz Zvezde od Ferencvaroša 2:1.

90 +5 - Sjajna prilika za Zvezdu. Slobodan udarac sa ivice šesnaesterca izveo je Kangva, odlično je šutirao u desni donji ugao golmana Dibuša koji fantastičnom paradom sprečava siguran pogodak i donosi veliku pobedu Ferencvarošu.

90+2 - Velika šansa za Mijatovića. Malo je nedostajalo da novajlija donose izjednačenje.

90. minut - Igraće se još pet minuta nadoknade.

81. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi umesto Dragovića u igri je Milunović, a umesto Kange u igri je mladi Mijatović.

75. minut - Zaređala je Crvena zvezda sa šansama, ali i dalje nema izjednačenja. Mitrović, Ivanić i Pešić su bili blizu pogotka. Nema sumnje da će se pritisak na gol Fradija pojačavati kako vreme prolazi.

73. minut - Au, kakav udarac Mitrovića! Sjajno je reagova na odbijenu loptu, hvatao volej, ali lopta odlazi preko gola.

68. minut - Imaju inicijativu fudbaleri Zvezde, ali ne uspevaju da stvore šansu. 

61. minut - Gol! Ferencvaroš ponovo vodi. Sami Mmae je najbolje skočio pred golom posle kornera!

55. minut - Gooool! Sjajan prodor Stefana Mitrovića i pogododak za 1:1 u 55. minutu. Ovaj put deluje da nema dileme! Sjajno je istrčao po levoj strani i pogodio dalju stativu, od koje se lopta odbija u gol.

 

 

50. minut- Velika sreća za Zvezdu, nakon kontre domaćih Maje pogađa stativu

Ipak ništa od izjednačenja! Poništen je pogodak Aleksandra Pešića zbog igranja rukom

46. minut - Pešić izjednačuje nekoliko sekundi po početku drugog poluvremena! Kakav je to udarac bio.

Poluvreme! Zvezda gubi 1:0!

45. minut - Opasan kontranapad imala je Zvezda, ušao je Katai u kazneni prostor, lomio domaću odbranu, ali posle svega samo korner. Sada je Ivanić pokušao glavom, ali ofsajd. Ovo su bili i najkonkretniji napadi gostiju u prvih 45 minuta.

39. minut - Nekoliko igrača Crvene zvezde je tražilo jedanaesterac posle gužve u kaznenom prostoru Ferencvaroša. Ipak, neće biti provere u VAR sobi. Gojaka je lopta izgleda pogodila u glavu, a ne u ruku.

33. minut - Mnogo prekida u ovim momentima, opao je ritam meča.

27. minut - Pokušao je Ivanić iz voleja, zamalo pored gola

24. minut- GOL, 1:0, Zakariesen dovodi domaćina u vođstvo. Nakon ubacivanja sa leve strane Zaakaerisen iz dva pokušaja matira Borjana!

 

 

22. minut - Seku Sanogo se požalio na povredu, pa se našao na zemlji. Izašao je van terena, videćemo da li će moći da nastavi meč.

14. minut - Raspoložen je Stefan Mitrović, koji je sada namučio Večeja na levoj strani.

11. minut - Sada je Kanga oštro ubacio loptu na ivicu peterca, umalo da do nje stignu Pešić ili Gobeljić.

9. minut - Uspela je Crvena zvezda da prenese težište na protivničku polovinu i sada pokušava da pronađe način da stigne do gola Denesa Dibuša.

2. minut - Odličnu priliku za postizanje gola imala je Crvena zvezda već na samom početku meča. Kanga je ubacio loptu iz kornera, a nakon kontakta na prvoj stativi ona je prošla kroz peterac koji pripada mađarskom timu. Nije bilo nikoga ko bi je sa samo nekoliko metara poslao u mrežu.

1. minut - Utakmica je počela! 

20.00 - Ovo će biti četvrta međusobna utakmica dva kluba u istoriji, a Crvena zvezda je pre sedam dana prvi put savladala popularni Fradi. Prvi zvanični meč dva kluba su odigrala 9. aprila 1975. godine u polufinalu Kupa kupova, kada je domaćin na svom terenu slavio sa 2:1.

19.30 - Povrede su očigledno napravile ogromne probleme Stanislavu Čerčesovu pred današnji meč, pa domaćin ima svega osam igrača na klupi za rezervne igrače, a tamo se nalazi i verovatno najbolji igrač mađarskog šampiona Tokmak Nguen.

19.15 - Milojević kaže da ne bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom

- Nikako, ne bih mogao pre utakmice da budem zadovoljan nerešenim rezultatom. to nije u mom, ni u karakteru igrača. Ne zato što ne poštujemo Ferencvaroš, baš suprotno. Jednostavno to nije u DNK i u genu kluba. I kad igram protiv sina ne mogu da pristanem na nerešen rezultat - rekao je Milojević.

 

 

19.10 - Trener Miloš Milojević imaće na raspolaganju sve igrače pošto su se od povreda oporavili Osman Bukari i Nemanja Milunović. Kako stvari stoje, dan pred utakmicu deluje da strateg crveno-belih neće menjati postavu koja je bila ubedljiva u Beogradu protiv Ferencvaroša.

19.05 - Nakon 3. odigrana kola Monako i Ferencvaroš imaju po 6 bodova, a Zvezda i Trabzon po 3 boda.

19.02 - Pre sedam dana u susretu ova dva tima igranom na "Marakani" Zvezda je slavila 4:1.

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici četvrtog kola Lige Evrope između Ferencvaroša i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Budimpešte.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading