Aca Radović
FK Crvena zvezda
Aca Radović

FK Crvena zvezda

Aca Radović, Foto: FK Crvena zvezda

Sedamnaestogodišnji Aleksandar Radović iz Opova došao je na stadion Partizana da bodri svoje ljubimce na večitom derbiju, ne sluteći da će to biti poslednja fudbalska utakmica kojoj prisustvuje.

Tog 30. oktobra 1999. godine u Beogradu se igrao 113. večiti derbi. Mnogo je mladića iz Opova otišlo da gleda taj kobni sto trinaesti “večiti derbi”. Navijači večitog rivala su poslali nekolilo signalnih raketa ka severnoj tribini, a jedna je pogodila Acu. Svi su sa neizvesnošću čekali vest o tome šta se desilo, a vest je bila strašna – Aci nije bilo pomoći.

Maloletni navijač, koji je došao da odgleda fudbalsku predstavu, poginuo je. Posle 21 godine, na današnji dan svi navijači Crvene zvezde iskazuju žal za ovim činom. I dan danas se na severu nalazi transparent sa njegovim imenom – Sever je ceo crveno-beo i Radović Aca njega je deo.

Tako navijači Zvezde odaju počast i oživljavaju sećanje na ovog momka, koji je bez razloga izgubio život. Svake godine na današnji dan kada Zvezda igra utakmicu sever peva u njegovu čast.

PROČITAJTE JOŠ: