U NOVOM SUPERLIGAŠU NOVI TRENER Radenković na kormilu Radničkog 1923
Foto: Radnički 1923

Vladimir Radenković, mlad i perspektivan stručnjak, predvodiće fudbalere kragujevačkog Radničkog 1923 u predstojećoj superligaškoj sezoni.

Radenković je trenerski zanat počeo da peče kao pomoćni trener Marka Nikolića u beogradskom Radu, kada su “građevinari” ostvarivali odlične rezultate pa i dospeli do Lige Evrope. Bio je asistent i Ivanu Vukomanoviću u Slovanu iz Bratislave i Apolonu sa Кipra, kao i Tomislavu Siviću u mađarskom Diošđeru. Kratko je bio i na klupi ljubljanske Olimpije. U Fudbalskom savezu Srbije, bio je pomoćnik Tomislavu Siviću u mladoj reprezentaciji Srbije i Mladenu Кrstajiću u stručnom štabu A selekcije.

Iako je Radenkoviću posao u Radničkom 1923 prvi samostalni trenerski angažman u karijeri u kragujevačkom klubu smatraju da je on dugoročno rešenje.

Mislim da je nakon toliko godina staža na nivou asistenta, konačno došao pravi trenutak da se okušam u samostalnom radu. Do saradnje došlo nekako spontano, nakon što su mi ljudi iz kluba predočili svoju viziju da od Radničkog 1923 naprave jedan moderan klub sa prepoznatljivim stilom igre, koji će napraviti iskorak u srpskom fudbalu. Naša zajednička želja je da Radnički 1923 u narednom periodu igra moderan, totalni fudbal, sa mnogo rizika i na gol više, u kojem će publika na “Čika Dači” moći da uživa. Takođe, nastojaćemo da afirmišemo, što je moguće veći broj mladih igrača, pre svega iz Кragujevca, ali i iz drugih sredina. Nadam se da ćemo predanim radom tokom predstojećeg pripremnog perioda i uz nekoliko kvalitetnih pojačanja uspeti da formiramo veoma respektabilnu ekipu, koja će igrati značajnu ulogu u superligaškoj konkurenciji – optimista je je novi trener kluba sa “Čika Dače”.

Pored novog šefa, Radnički 1923 dobija i novi stručni štab:

Goran Isidorović je trener sa višegodišnjim iskustvom. Radio je u Partizanu, Dinamu iz Minska, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On će biti zadužen za rad sa napadačima. Srđan Zirojević je kondicioni trener sa kojim uspešno sarađujem već duži niz godina. Radio je u Crvenoj zvezdi u eri Roberta Prosinečkog, kao i u mlađim selekcijama Srbije. I konačno, Vujadin Radenković je mlad i perspektivan trener, koji je prethodnih šest meseci proveo u Novom Pazaru, gde je dao značajan doprinos opstanku ovog kluba u Super ligi – objašnjava novi šef stručnog štaba kragujevačkog tima.

Nikola Fržović, direktor, i Slavko Perović, sportski direktor Radničkog smatraju da su napravili pravi izbor i da će novi stručni štab uspeti da ostvari takmičarske ambicije kluba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading