PSOVAO SAM IH, UDARAO I NE KAJEM SE ZBOG TOGA! Legendarni Hrvat progovorio o Srbima i haosu na "Maksimiru"
EPA

 

Teško da će se ikada zaboraviti dešavanja u Zagrebu 13. maja 1990. godine.

Nekada čuveni htvatski fudbaler Zvonimir Boban još jednom se prisetio dešavanja na sada već čuvenom meču između Dinama i Crvene zvezde u Zagrebu.

Posebno je apostrofirao detalj kada "kung-fu" potezom udara policajca, a sada je i detaljnije to objasnio.

- Ne kajem se, nimalo. Bila je to borba za slobodu protiv režima. I to nije bilo protiv Srba, nije bilo ni protiv koga. Nije ispravno udariti nikog, ali sam i ja dobio udarac pre toga. Psovao sam ih na najgori način - rekao je Boban za "Fajnenšel tajms".

PSOVAO SAM IH, UDARAO I NE KAJEM SE ZBOG TOGA! Legendarni Hrvat progovorio o Srbima i haosu na

EPA

 

Autor teksta Simon Kuper preneo je da se Boban smejao tome.

- Nismo očekivali da će se to kasnije pretvoriti u rat, bio sam premlad i glup da bih to video. Očekivali smo labavu konfederaciju.

Godinu dana posle tog poteza prešao je u Milan, ali kako kaže razmišljao je odmah da se vrati i bori kod kuće.

- Možda mi je moja priča o 13. maju olakšala dušu zbog tog pitanja. Ponosan sam, čak i ako smo bili privilegirani što smo igrali fudbal. Bilo je presudno da kažemo nešto o svojoj hrvatskoj stvari. Hrvatska je bila neka vrsta neželjenog deteta Evrope.

PSOVAO SAM IH, UDARAO I NE KAJEM SE ZBOG TOGA! Legendarni Hrvat progovorio o Srbima i haosu na

EPA

 

Bivši kapiten Hrvatske je posle igračke karijere bio zaposlen u FIFA i u Milanu kao funkcioner. Otkrio je ko su za njega najbolji fudbaleri svih vremena.

- Pele, Maradona, Mesi i Ronaldo, ali brazilski. Najveći od njih je Maradona. Ako su Ronaldo, Pele i Mesi dodirivali dušu lopte, Maradona je tu dušu prisvojio. NJegov slobodan udarac za Napoli protiv Juventusa najbolji je gol u istoriji. Kako je šutnuo loptu, nitko to neće razumeti, nikad. Pokušavali smo to da kopiramo na treninzima, ali smo mogli samo da se smejemo tim pokušajima - zaključio je Boban.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading