RADNIČKI 1923 SE UIGRAVA U STAROJ PAZOVI  Prvog dana poraz od šampiona Crne Gore
Foto: Radnički 1923 - Fejsbuk

Već prvog dana boravka na pripremama u u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, fudbaleri novog superligaša Radničkog 1923 odigrali su prvu kontrolnu utakmicu. Rival im je bila Budućnost iz Podgorice, šampion Crne Gore, koja je pobedila sa 2:1.

Golove za Podgoričane postigli su Viktor Đukanović i Draško Božović, iz jedanaesterca. Gol za Kragujevčane postigao je Igor Vićentijević.

Za ekipu iz Kragujevca u prvom poluvremenu igrali su Raičević, Milikić, Filipović, Damjanac, Blagojević, M. Vidović,. Arsenijević, Jovanović, Ristović, Mirić i Maksimović, a u drugom Spasojević, Varjačić, Đorđević, Lakićević, Vićentijević, Muhamed, Ćirovic, Ilić, Ristić, Burmaz i Kovinić.

Šumadinci će se u Staroj Pazovi pripremati do 7. jula. Odigraće nekoliko kontrolnih utakmica protiv vrlo jakih protivnika.

– Imali smo nekoliko opcija za odlazak na pripreme. Jedna od njih bio je Zlatibor, ali je ova varijanta u samom startu otpala, s obzirom na prebukiranost termina. Na kraju smo odlučili da to bude Sportski centar u Staroj Pazovi, koji nudi zaista fenomenalne uslove za rad i gde će ekipa na miru moći da se posveti daljem usvajanju principa igre na kojima insistira stručni štab – kaže Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923.

U sredu će Kragujevčani igrati protiv ruske ekipe Krila Sovjetov iz Samare, za 3. i 4. jul traže protivnika, a poslednjeg dana boravka u Staroj Pazovi odigraće dve pripremne utakmice. Jedna ekipa igraće protiv Inđije, a druga sa Makabijem iz izraelskog grada Netanja. Potom sledi povratak u Кragujevac, a za 10. jul je planirana generalna proba, protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca.

– U Staroj Pazovi nas očekuje nekoliko jakih provera protiv ekipa ozbiljnog kvaliteta. Prva je na programu već danas protiv šampiona Crne Gore, ekipe Budućnosti iz Podgorice. Za sredu, 30. jun, planiran je dvomeč sa ruskom ekipom Кrila Sovjetov, dok za 3. ili 4. jul još uvek tražimo protivnika. Poslednjeg

U kragujevačkom klubu su zadovoljni dosadašnjim tokom priprema, a posebne pohvale imaju na račun momaka iz omladinskog pogona, koji su zalaganjem, disciplinom i željom za konstantnim usavršavanjem opravdali ukazano poverenje sportskog sektora.

- Odavno se nije desilo da čak jedanaest momaka iz naše omladinske škole dobije šansu u prvom timu. To jasno pokazuje našu nameru da pružimo priliku deci iz naše omladinske škole, koja su to svojim zalaganjem i dobrim rezultatima u mlađim kategorijama u potpunosti zaslužila. Naravno da je teško za očekivati da će svi ovi igrači ostati u prvom timu. Neki od njih će se vratiti u omladinsku selekciju, neke ćemo proslediti na pozajmice u druge klubove, ali će sigurno nekolicina tih mladih momaka dobiti priliku da nosi dres Radničkog 1923 u superligaškoj konkurenciji – kategoričan je Perović.

U Staroj pazovi je, inače, 26 igrača. To su golmani Lazar Raičević, Ognjen Lukić i David Spasojević, zatim Stefan Filipović, Aleksandar Varjačić, Igor Vićentijević, Miloš Vidović, Uroš Vidović, Vladimir Ćirović, Marko Mirić, Ognjen Ilić, Đorđe Maksimović, Nikola Ristović, Aleksa Damjanac, Neđeljko Кovinić, Uroš Blagojević, Borisav Burmaz, Filip Milikić, Uroš Arsenijević, Đorđe Jovanović, Sreten Đorđević, Ognjen Lakićević, Milan Gvozdenović, Andreja Ristić, Aleksandar i Luka Petrović. Sa spiska putnika izostao je kapiten Stevan Кovačević, koji će se saigračima pridružiti nešto kasnije.

Da podsetimo, pre odlaska u Staru Pazovu, Kragujevčani su na “Čika Dači” savladali Novi Pazar sa 1:0, golom Nikole Ristovića.

Prvu prvenstvenu utakmicu Radnički 1923 odigraće 17. jula, u Lučanima, protiv Mladosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading