SRBIJA MOŽE DA ZABORAVI PRVO MESTO? Portugal će igrati Svetsko prvenstvo, makar na silu!
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Neka je i najbolji na svetu, neka je najbolji koji se ikada pojavio, ali da li to znači da mora da igra Svetsko prvenstvo, verovatno poslednje u karijeri? Utakmica Portugala i Irske dala nam je odgovor na ovo pitanje.

Dakle, odgovor je - DA! Jedno veliko, ogromno - DA! Jednostavno je, novi fudbaler Mančester junajteda naći će se sa svojom reprezentacijom u Kataru 2022. godine, pa makar to bilo na silu.

Kao da je detalj sa utakmice Srbije i Portugala iz marta meseca i poništen gol Ronalda u 94. minutu bio signal za UEFA da je vreme da kompenzuju greške. Sudija koji je delio pravdu tada na "Marakani" suspendovan je, a iako to nije praksa, nateran je da se javno izvini Portugalcima.

Dakle, ceh će ovoga puta platiti Srbija kojoj gotovo izvesno ne preostaje ništa drugo nego da se bori za drugo mesto u grupi. Zašto je to tako? Hajde na brzinu da rezimiramo detalje sa meča Portugala i Irske.

Utakmica je, dakle, produžena pet minuta, dok je pobednički gol postignut u 96. Reklo bi se "igralo se dok Portugalci ne postignu gol". Oba pogotka delo su Kristijana Ronalda koji je trebalo da bude isključen za šamaranje protivničkog igrača, ali je prošao bez kartona. Žuti je dobio tek u 97. minutu kada je skinuo dres nakon proslave. Mogao je tada da dobije drugi žuti, koji je i zaslužio, ali su ga sudije pomilovale i spasile "hlađenja" na narednom meču.

SRBIJA MOŽE DA ZABORAVI PRVO MESTO? Portugal će igrati Svetsko prvenstvo, makar na silu!

EPA

 

Jednostavno, može mu se, kao i Portugalcima. Ako mislite da će im se desiti neki novi kiks koji bi Srbiju postavio na prvo mesto i direktno je odveo na Mundijal, zapitajte se ponovo.

Izgleda da "orlovima" ne preostaje ništa drugo no borba za drugu poziciji i mesto u plej-ofu. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading