JEDINSTVEN SLUČAJ Učesnik Evrolige odredio dvojicu igrača za kapitene
Tanjug/Ap

Olimpija iz Milana će naredne sezone imati dva kapitena. Nikolo Meli i Serhio Ćaćo Rodrigez neće biti kapiten i zamenik, već će podjednako nositi traku.

Generalni menadžer Kristos Stavropulos je rekao da je klub prepoznao njihov profesionalizam i posvećenost i da se zbog značaja koji imaju za Olimpiju odlučio na ovakav potez.

- Zajedno smo doneli odluku da imenujemo dva igrača koja znače puno ovom - lubu. Nikolo zbog svoje istorije, Serhio zbog svega što je njegov dolazak za nas predstavljao. Ovo nije simboličan potez, oni su primer svima zbog svojeg profesionalizma i posvećenosti, u kojem se čitav Olimpijin svet prepoznaje.

Ovo nije prvi put da se Armani odučio na takav potez. Naime, u sezoni 2006/07 zajedničkim snagama su ulogu kapitena obavljali Džozef Bler i Dante Kalabrija.

Nikolo Meli se vratio ovog leta u klub posle šest godina u inostranstvu (Brose Bamberg, Fenerbahče, Dalas Maveriks i Nju Orleans Pelikans). Prethodno je u pet sezona branio boje ekipe iz Mediolanum foruma. Sakupio je tokom prvog mandata 177 ligaških nastupa, postigao 928 poena uz 698 skokova. Odigrao je i 82 utakmice u Evroligi (390 poena i 275 skokova). Sa Manekenima je 2014. godine osvojio i titulu u italijanskom Palakanestru.

Popularni Ćaćo je u Milano stigao leta 2019. godine. Odigraće treću sezonu u klubu, a dosad je upisao 65 nastupa u Evroligi, postigao 725 poena i sakupio 316 asistencija. Sa klubom je osvojio Superkup 2020. godine, kao i Kup Italije u prethodnoj sezoni, tokom koje je sa Armanijem stigao i do Fajnal fora Evrolige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading