ZVEZDIN VELIKI PROMAŠAJ Opljačkao ga taksista, tužio crveno-bele, nasmejao celu Srbiju kada je čestitao Novu godinu, a svi pamte njegovu frizuru! (VIDEO)
Printscreen

Crvena zvezda je tokom prebogate istorije neretko znala da napravi velike greške prilikom angažovanja novih igrača, uostalom, svi klubovi imaju listu najvećih promašaja.

To budu fudbaleri koji stignu za ozbiljan novac, a onda razočaraju, pa se više priča o njihovim potezima koji nemaju mnogo veze sa terena.

Upravo to je slučaj sa Brazilcem Džefersonom Silvom koji je branio boje Crvene zvezde.

Zvezdin promašaj

Bez ikakve dileme, Džeferson Silva je jedan od najgorih stranaca u istoriji Crvene zvezde.

MRKELA SVE OTKRIO Ovo su uslovi pod kojima Borjan može da ide iz Crvene zvezde!

Na "Marakanu" je stigao 25. decembra 2008. iz Avaija. 

Vrednost transfera iznosila je 500.000 evra. Klub je napustio 12. novembra 2009.

U klub je doveden kada je u istom momentu stiglo 11 novih igrača. Odigrao je tek sedam utakmica, nije se upisao u strelce, raskinuo ugovor i vratio se u domovinu.

Nakon Crvene zvezde promeni je čak 11 klubova.

Opljačkao ga taksista

Ako Zvezda nije imala vajde od popularnog Džefa, jedan beogradski taksista jeste. 

Naime, Brazilac je 2009. godine vozeći se od "Delta sitija" do Ljutice Bogdana 1, umesto 700 dinara koliko je "kucao" taksimetar, platio deset puta više.

- Još se prilagođavam na život u Beogradu. Moja je greška što do tada nisam baš najbolje razlikovao koliko vredi plava, a koliko crvena dinarska novčanica - izjavio je tada Silva. 

MERKAJU POJAČANJA! Zvezda bacila oko na reprezentativca Kanade!

U Crvenoj zvezdi su pokušali da uđu u trag taksisti, ali je to bila nemoguća misija, jer Brazilac nije zapamtio broj registarske tablice, čak ni udruženje iz kog je taksista.

- Možda sam bio i naivan, ali verovatno da nisam prvi stranac u Evropi kome se desilo nešto slično. Kada sam se dovezao na "Marakanu", izvadio sam pomenutu cifru, a taksista se nije bunio. Po izlasku iz automobila shvatio sam da sam napravio grešku, ali nisam mogao da reagujem. Čovek koji je vozio automobil je brzo nestao. Šta da se radi, greške se dešavaju - ispričao je tom prilikom Brazilac.

Tužio crveno-bele

Džeferson Silva nije samo lošim igrama razočarao "delije", već i onim što je uradio kada je otišao iz kluba.

Tužio je crveno-bele zbog neizmirenih obaveza, što je svojevremeno potvrdio tadašnji predsednik beogradskog kluba Vladan Lukić.

- Nudili smo kompromisno rešenje, međutim najverovatnije njegov menadžer nije hteo da prihvati naš predlog. Eto, takvi su prijatelj Zvezde - rekao je tada Lukić.

Brazilski levi bek je prema ugovoru zarađivao 200.000 evra godišnje.

Urnebesno čestitanje Nove godine

Silvu pamte i po neobičnoj frizuri sa kikicama, ali i po urnebesnom čestitanju Nove godine.

Po dolasku u Ljutice Bogdana u januaru 2009. godine pokušali su iz kluba da, preko novog pojačanja, navijačima poželi prijatan pravoslavni praznik, ali su umesto toga dobili legendarni snimak i novu verziju reči "srpska".

Džef Silva nikako nije uspeva da izgovori ni približno ovu reč od šest slova, već je uporno ponavljao u svojoj verziji "sipkas".

Naravno, snimak je ubrzo postao viralan, a pred novogodišnje praznike idealna je prilika da se prisetimo kako je Brazilac čestitao Novu godinu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading